Μπλακ Άουτ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη – Επανήλθε η ηλεκτροδότηση

Μπλακ Άουτ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη – Επανήλθε η ηλεκτροδότηση
Σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της ηλεκτροδότησης μετά την διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών-Κανονικά πλέον και η γραμμή 2 του Μετρό - 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς δέχθηκε η πυροσβεστική

“Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

“Στο αμέσως επόμενο διάστημα”, προστίθεται, “αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια”, ανέφερε η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, ενώ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ, κ. Μανιάτης στο News 24/7,  στις 6μιση δεν είχαν ρεύμα οι περιοχές της Αγίας Παρασκευής, της Πεντέλης, της Παλήνης και του Γέρακα, στις οποίες όμως η ηλεκτροδότηση επρόκειτο να επανέλθει μέχρι τις 7.

“Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποκαταστάθηκε πλήρως πλέον και η λειτουργία της γραμμής 2 του μετρό, καθώς, νωρίτερα, η διακοπή ρεύματος  προκάλεσε διακοπή της λειτουργίας του Μετρό αλλά και  το κλείσιμο σταθμών του.

Οι συρμοί εκκενώθηκαν και ο κόσμος απομακρύνθηκε μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Ευτυχώς δεν υπήρξε ζήτημα απεγκλωβισμού ανθρώπων μέσα από το δίκτυο του Μετρό αλλά προληπτική εκκένωση των σταθμών που δεν είχαν ρεύμα.

Προβλήματα υπήρξαν και στο δίκτυο του Τραμ, καθώς και στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν μετά τις 14.00 το μεσημέρι σε όλη την Αττική. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 130 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Αττικής για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ τα προβλήματα καταγράφηκαν στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης οφείλονταν σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης. Σταδιακά επανέρχεται το ρεύμα και μέσα στην επόμενη ώρα θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη, όπως πληροφορήθηκε το News 24/7 από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ.

Φωτογραφία αναγνώστη μας από το Σύνταγμα:

Η πρώτη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα