Μυτιλήνη: Δεν εκδίδουν για τις επόμενες 48 ώρες εισιτήρια σε πρόσφυγες οι ταξιδιωτικές εταιρείες

Στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ στην πύλη Ε2 παραμενουν περίπου 1200 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από την Μυτιλήνη,Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ στην πύλη Ε2 παραμενουν περίπου 1200 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από την Μυτιλήνη,Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Από τα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης θα ταξιδέουν μόνο όσοι έχουν ήδη εκδώσει εισιτήρια. Στον ΟΛΠ ξεκινά η λειτουργία ιατρείου

Δεν εκδίδουν από το μεσημέρι και για το επόμενο 48ωρο, εισιτήρια σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, σε εφαρμογή απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας για την καθυστέρηση της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Σημειώνουμε ότι στα λιμάνια Μυτιλήνης και Χίου βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο αγκυροβολημένα άδεια τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Τέρα Τζετ».

Δεδομένης της παραπάνω απόφασης αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα και τις επόμενες μέρες, μόνο όσοι έχουν εκδώσει ήδη εισιτήριο και οι οποίοι, έως την αναχώρησή τους, διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και είναι κυρίως Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό, με το πλοίο «Αριάδνη» που θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 8 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν για Πειραιά 515 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από Μυτιλήνη επίσης για το αυριανό βραδινό δρομολόγιο του πλοίου «Blue Star 1» για Πειραιά έχουν εκδοθεί εισιτήρια σε 325 πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι θα επιβιβασθούν στα παραπάνω πλοία από το λιμάνι της Χίου.

Εν τω μεταξύ, τη λειτουργία ιατρείου στο χώρο του ΟΛΠ προκειμένου να υπάρξει ιατρική φροντίδα στους μετανάστες και πρόσφυγες, ξεκινά από την Τετάρτη ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Η λειτουργία του ιατρείου θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network