Μυτιλήνη: Σε απεργία πείνας προχώρησαν 12 πρόσφυγες στη Μόρια

Μυτιλήνη: Σε απεργία πείνας προχώρησαν 12 πρόσφυγες στη Μόρια

Οι 12 Σύροι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής έχουν εγκατασταθεί με κουβέρτες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου

Συνολικά12 Σύροι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής απεργία πείνας δηλώνοντας ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια υπομονής τους και διεκδικώντας μια απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή που χειρίζεται το αίτημα χορήγησης ασύλου.

Οι 12 απεργοί πείνας έχουν εγκατασταθεί με κουβέρτες έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια και αρνούνται να συμμετέχουν στην ομάδα τους άλλοι απεργοί πείνας ιδιαίτερα από άλλες εθνότητες.

Δηλώνουν, δε, εξαντλημένοι από την πολύμηνη αναμονή απάντησης στο αίτημα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεργοί πείνας ζουν στον καταυλισμό της Μόριας από τρεις έως και οκτώ μήνες, ενώ τα αιτήματά τους έχουν απορριφθεί σε πρώτο βαθμό.

ADVERTISING

Οι δευτεροβάθμιες, όμως, επιτροπές δεν εκδίδουν αποφάσεις, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν η όλη διαδικασία έχει τη νομιμότητα που απαιτείται, αλλά και το αν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, ώστε να επιστραφούν εκεί πρόσφυγες σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συλλήψεις ακροδεξιών για επιθέσεις κατά προσφύγων στη Χίο

Έρευνα: Πώς ήρθαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, πού θέλουν να πάνε

Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλλονιάς

SHARE:

24Media Network