Να εξοφληθούν οι προμηθευτές ζήτησαν με επιστολή από τον πρωθυπουργό οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Να εξοφληθούν οι προμηθευτές ζήτησαν με επιστολή από τον πρωθυπουργό οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων
NICK PALEOLOGOS / SOOC

Οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων ζητούν με επιστολή τους στον Αλέξη Τσίπρα την άμεση εξόφληση των προμηθευτών - μελών τους που βρίσκονται στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία εκφράζουν με επιστολή τους οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Έλληνα πρωθυπουργό για την αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών- μέλων τους στην Ελλάδα.

Την επιστολή στο γραφείο έστειλε του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MedTech Europe, Σέρζ Μπερνασκόνι (Serge Bernasconi) επισημαίνει ότι η αδυναμία αποπληρωμής των χρεών, ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους όσο και για τον ελληνικό πληθυσμό.

Σε αυτήν ο κ. Μπερνασκόνι εκφράζει την αγωνία τόσο των ευρωπαϊκών φορέων Ιατροτεχνολογικών και διαγνωστικών προϊόντων, όσο και του ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) για την ΠΝΠ που αφορά στη μεταβίβαση των ταμειακών αποθεμάτων όλων των δημόσιων νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος και αναφέρει στην επιστολή ότι "τα αποθέματα αυτά είχε προβλεφθεί να καλύψουν τα ήδη χρονίζοντα χρέη του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές, που σήμερα αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network