"Ναι" στην καταδίκη του δημάρχου Ζαχάρως από τον Άρειο Πάγο

28082007-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ / ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩ.(EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
28082007-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ / ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩ.(EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε απόφαση με την οποία ο δήμαρχος Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος και ο νομάρχης Ηλείας, Χ. Καφύρας καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 9 μηνών, σχετικά με τη μη λήψη μέτρων αποφυγής πυρκαγιάς

Στην επικύρωση της εφετειακής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, και  ο  δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας, προχώρησε ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ηλείας, με την οποία καταδικάστηκε ο νομάρχης σε φυλάκιση 9 μηνών με   3ετή αναστολή, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, με την μόνη διαφορά ότι η ποινή του  ήταν μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εξαγορά της θα υλοποιηθεί  σε 24 δόσεις, με  καταβολή της πρώτης  δόσης την  1η  Ιανουαρίου 2015.

Η ετυμηγορίας αφορά σε αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με τη μη λήψη μέτρων αποφυγής πυρκαγιάς, μετά από σχετική ειδοποίηση  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

SHARE: