Νέα έρευνα για τηλεφωνικές υποκλοπές στο ΚΚΕ

Το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό
Το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό EUROKINISSI

H διενέργεια έρευνας διατάχθηκε μετά από καταγγελίες.

Νέες καταγγελίες για συνακροάσεις έρχονται από το ΚΚΕ, οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν και πάλι στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι καταγγελίες οδήγησαν στην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Δεν αποκλείεται τα όσα αναφέρονται για τηλεφωνικές συνακροάσεις να συσχετιστούν στο μέλλον με την ήδη σχηματισθείσα δικογραφία ύστερα από καταγγελιές του 2016, στην οποία περιλαμβάνεται η επερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη βουλή αλλά και οι καταγγελίες για καθυστερήσεις στην πρώτη έρευνα.

Όπως αναφέρουν οι πρόσφατες καταγγελιές: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σημερινό νέο κρούσμα τηλεφωνικών συνακροάσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, με τρίτους, μεταξύ των οποίων και το τηλεφωνικό κέντρο άλλου κόμματος. Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι δύο και πλέον χρόνια, μετά το πρώτο κρούσμα, οι αρμόδιες αρχές κωλυσιεργούν απαράδεκτα να καταλήξουν σε πόρισμα.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση αποκάλυψης των υπαίτιων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα των τηλεφωνικών συνακροάσεων να συνεχίζονται».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE: