Νέα εξέλιξη: Από πνιγμό πέθανε ο 8χρονος στην Κρήτη

Νέα εξέλιξη: Από πνιγμό πέθανε ο 8χρονος στην Κρήτη
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Συγκλονίζει ο χαμός του 8χρονου αγοριού από τον Φουρνέ Χανίων το πρωί της Κυριακής, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ο 8χρονος , αλβανικής καταγωγής, ζούσε στον Φουρνέ Χανίων μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με ενδείξεις ανακοπής.

Η κατάστασή του όμως ήταν κρίσιμη και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Τελικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε το πρωί της Κυριακής.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ατύχημα, πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος και πως ο θάνατος του μικρού αγοριού επήλθε συνεπεία πνιγμονής – δηλαδή ασφυξίας που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών – έχοντας ως αποτέλεσμα την εγκεφαλική νέκρωση και ακολούθως νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο για τον θάνατο του μικρού αγοριού, υπήρξε πιθανότατα πνιγμός από ξένο σώμα: «Ύπήρξε νέκρωση του εγκεφάλου, μετά από πνιγμονή. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων. Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία».

Πηγή: 

neakriti.gr

SHARE: