Νέα Φιλαδέλφεια: Μεγάλες οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό – Τι αναφέρει επίσημη ανακοίνωση

Νέα Φιλαδέλφεια: Μεγάλες οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό – Τι αναφέρει επίσημη ανακοίνωση
Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ σε συμπλοκή χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια Eurokinissi Sports

Παντελώς απροετοίμαστη κατελήφθη η Αστυνομία από όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπαδοί της Δυναμό Ζαγκρεμπ κινήθηκαν με αυτοκινητοπομπή μέχρι την Αθήνα και στη συνέχεια μετέβηκαν στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ένας οπαδό της ΑΕΚ να χάσει την ζωή του και ακόμη 8 άτομα να τραυματιστούν.

Μακελειό τη νύχτα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από συμπλοκή Ελλήνων και ξένων χούλιγκανς, που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό νεαρό οπαδό της ΑΕΚ και τραυματίες ακόμη 8 άτομα (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες).

Οι ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μεγάλες καθώς φαίνεται οι οπαδοί της κροατικής ομάδας Δυναμό Ζάγκρεμπ τους έπιασαν στον ύπνο και κατάφεραν με αυτοκινητοπομπή να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι την Αθήνα…

Οι Κροάτες οπαδοί που ήταν αποφασισμένοι για όλα καθώς έφεραν πάνω τους διάφορα αντικείμενα, κινήθηκαν μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια όπου εξετάζεται πιθανή τους ένωση και με οπαδούς του Παναθηναϊκού και επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο «OPAP ARENA».

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απώθησαν τους οπαδούς και προχώρησαν σε προσαγωγές, ήταν όμως ήδη αργά αφού υπήρχαν ήδη θύματα. Ένας νεαρός οπαδός της ΑΕΚ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» με τραύματα από μαχαίρι, υπέκυψε στα τραύματά του και έχασε την ζωή του ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 8 άτομα με διάφορα τραύματα (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες), οποίοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι καθώς έχουν συλληφθεί.

Συνολικά από τις 96 προσαγωγές από το σημείο, όλες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, εκ των οποίων, εκτός των τραυματιών, είναι 82 Κροάτες 2 Έλληνες, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός, ένας Βόσνιος και ένας Αλβανός. Όλοι τους έχουν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αυτή την ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε 98.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ που έχουν κατέβει στη Αθήνα, καθώς υπολογίζεται πως συνολικά ήταν πάνω από 200 άτομα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων».

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα