Νέα φωτιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Καλύτερη η εικόνα στην Ανατ. Μάνη

ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στο λόφο προφήτη Ηλία στο Άργος.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του λόφου προφήτη Ηλία το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαΐου, κοντά  στο νοσοκομείο της πόλης και το 6ο δημοτικό σχολείο . Άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που εκκένωσε προληπτικά το σχολείο και έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά.
Κάηκαν ξερόχορτα, πεύκα, και κάποιες κυψέλες με μελίσσια.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΡΓΟΣ-Πυρκαγιά στο λόφο προφήτη Ηλία στο Άργος. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του λόφου προφήτη Ηλία το μεσημέρι της Τρίτης 9 Μαΐου, κοντά στο νοσοκομείο της πόλης και το 6ο δημοτικό σχολείο . Άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που εκκένωσε προληπτικά το σχολείο και έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά. Κάηκαν ξερόχορτα, πεύκα, και κάποιες κυψέλες με μελίσσια.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μικροεστίες αλλά συνεχείς αναζωπυρώσεις μέσα στα ήδη καμένα στα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Μάνης. Νέα φωτιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης, πιθανόν από κεραυνό. Πολύ υψηλός κίνδυνος και την Τετάρτη για Στερεά Ελλάδα, Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη πυρκαγιά να ξέσπασε από κεραυνό, είναι σε δύσβατο σημείο και σε χαράδρα.

Την ίδια ώρα μικροεστίες καπνίζουν συνεχώς στα μέτωπα της Ανατολικής Μάνης που ανάλογα με τους ανέμους που πνέουν ανά ώρες προκαλούνται μικρές αναζωπυρώσεις, αλλά μέσα σε ήδη καμένες εκτάσεις. Στην περιοχή της Κοκκάλας, 10 χλμ. νοτίως της μεγάλης φωτιάς που εξαπλώθηκε από νότο στον Κότρωνα έως βορρά στον Παρασυρό και στο Σκουτάρι. Στα σημεία παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος και την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)

· Περιφέρεια Κρήτης

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Νέα φωτιά στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Καλύτερη η εικόνα στην Ανατ. Μάνη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(Φωτό αρχείου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network