Νέες έφοδοι στα γκέτο της Αθήνας

Νέες έφοδοι στα γκέτο της Αθήνας

Διαβάστε για τις νέες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Έλεγχοι σε διαμερίσματα του Κέντρου της Αθήνας, τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης εξαιτίας της διαμονής υπεράριθμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκαν και σήμερα.

Η επιχείρηση έγινε από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων και του αρμόδιου Εθνικού Φορέα για τα Λοιμώδη Νοσήματα (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ), με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ελέγχθηκαν από τα μικτά κλιμάκια χώροι σε δύο πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε πέντε διαμερίσματα 61 μετανάστες, από τους οποίους 39 προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους. Συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός, ενοικιαστής διαμερίσματος ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες χρήματα για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης.

Ειδικότερα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν:

Σε ισόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 40 τ.μ., πολυκατοικίας της οδού Φερών, όπου βρέθηκαν συνολικά εννέα  μετανάστες, τέσσερις από τους οποίους στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Συνελήφθη επιπλέον ένας αλλοδαπός, ενοικιαστής του παραπάνω διαμερίσματος, ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο, για την εξασφάλιση σε αυτούς στέγης.

Σε ισόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 50 τ.μ., της ίδιας πολυκατοικίας, όπου βρέθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) μετανάστες, επτά (7) από τους οποίους στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, εμβαδού 70 τ.μ., της ίδιας πολυκατοικίας, όπου βρέθηκαν συνολικά οκτώ (8) μετανάστες, τέσσερις (4) από τους οποίους στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, εμβαδού 90 τ.μ., της ίδιας πολυκατοικίας, όπου βρέθηκαν συνολικά δέκα επτά (17) μετανάστες, ένδεκα (11) από τους οποίους στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σε ισόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 20 τ.μ., της οδού Φερών, όπου βρέθηκαν συνολικά δέκα τέσσερις (14) μετανάστες, δέκα τρείς (13) από τους οποίους στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι τριάντα εννέα (39) μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ που συμμετέχουν στα μικτά κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Όλοι υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Όλα τα διαμερίσματα ελέγχθηκαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τα στοιχεία των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων αναζητούνται μέσω των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα