Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η οποία μαίνεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου λόγω της φωτιάς. Υπό μερικό έλεγχο στο Ηράκλειο

Δύσκολη μέρα για την Πυροσβεστική η σημερινή με δεκάδες φωτιές να μαίνονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 90 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής που λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει διαστάσεις και κατακαίει περιοχές κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν κινδυνεύουν άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, 3 αεροσκάφη πλέον και ένα ελικόπτερο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απ' το σημείο:

Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

 

Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών, δίπλα από τον οικισμό, χωρίς επίσης να κινδυνεύουν άμεσα σπίτια. Λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή, εκκενώθηκε προληπτικά μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία ωστόσο δεν απειλήθηκε από τις φλόγες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα και έχει ζητηθεί να πάει ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα δυο από τα τρία μέτωπα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Δράμας, στον οικισμό Μοναστηράκι.

Οι εναέριες δυνάμεις αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, αλλά η φωτιά παραμένει σε ένταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όπως φαίνεται, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης θα είναι δύσκολο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της μορφολογίας της περιοχής, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τις κατευθύνσεις των ανέμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, σε δηλώσεις του πριν από λίγο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν και τα τρία μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στον στόχο, να μην πλησιάσει η φωτιά κατοικημένες περιοχές, καθώς τα πιο κοντινά σπίτια απέχουν επτά με δέκα χιλιόμετρα από τα πύρινα μέτωπα.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας που ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης, όμως λόγω των ανέμων που εντάθηκε χθες το μεσημέρι πήρε μεγάλες διαστάσεις, δίχως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δημιούργησε μία πολύ μεγάλη περίμετρο η φωτιά σε δασική και αγροτοδασική έκταση και σε δύσβατο σημείο.

Πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από χθες είναι κατά πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα, 98 άντρες με 40 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη έκταση όμως έχει πάρει και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας, επίσης χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως λόγω των ανέμων έχει ανοίξει πολύ η περίμετρος της φωτιάς που διατηρεί ενιαίο πύρινο μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης, αρκετά κοντά στο μοναστήρι και τον διπλανό οικισμό, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

(Φωτό από halkidikinews.gr, πηγή video: thessnews.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Νεμέα και Καβάλα

Κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κιλελέρ και Φάρσαλα

SHARE: