Νεκρή θαλάσσια χελώνα σε ακτή του Λασιθίου

Νεκρή θαλάσσια χελώνα σε ακτή του Λασιθίου

Το νέο λυπηρό εύρημα αυξάνει στις οχτώ το συνολικό αριθμό χελωνών καρέτα καρέτα που βρέθηκαν νεκρές εφέτος στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Μεραμβέλλου

Μια χελώνα καρέτα – καρέτα βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής από κατοίκους και επιχειρηματίες της  Ελούντας κοντά στην ακτή, δίπλα στο δρόμο που οδηγεί στο Κανάλι.

Το νέο περιστατικό, λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό άλλης νεκρής επίσης θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή της Ελούντας, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και έντονα σχόλια, για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η νέα νεκρή χελώνα, που ανήκει στα προστατευόμενα από το νόμο θαλάσσια είδη, αυξάνει στις οχτώ το συνολικό αριθμό μεγάλων θαλάσσιων χελωνών που βρέθηκαν νεκρές φέτος στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Μεραμβέλλου (οι μισές στην Ελούντα).

Η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, Αντιπλοίαρχος, Δήμητρα Χασιώτη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές είναι ενήμερες για το νέο περιστατικό, δεν διευκρίνησε ωστόσο αν η αιτία θανάτου του θαλάσσιου ζώου ήταν ανθρώπινη κακόβουλη ενέργεια ή ατύχημα.

ADVERTISING

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ενδείξεις στο σώμα της χελώνας μαρτυρούν τραυματισμό από προπέλα, ενώ άλλοι αποδίδουν και το νέο περιστατικό σε συστηματική, εγκληματική πράξη ανθρώπων που ασχολούνται με τη θάλασσα.

Πάντως, όπως επεσήμανε η Λιμενάρχης, ύστερα από την παρέμβαση του Λιμεναρχείου για απαγόρευση πόντισης διχτυών στην περιοχή του Κόλπου Ελούντας, δίχτυα δεν εντοπίστηκαν, άρα αυτός τουλάχιστον, θα πρέπει να αποκλειστεί ως πρόσθετος παράγοντας παγίδευσης της θαλάσσιας χελώνας που συνετέλεσε στο θάνατό της. Του περιστατικού επιλήφθηκε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου.

(Με πληροφορίες από Goodnet)

SHARE:

24Media Network