Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή
Νοσοκομείο Παίδων syzefxis.gov.gr

Όπως αναμενόταν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας διέταξε πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή που χειρίστηκε την υπόθεση του νεκρού βρέφους.

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο σώμα του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε κακοποίησή του, εκφράζοντας αρχικά άποψη περί σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους του βρέφους.

Οικογένεια νεκρού βρέφους: “Αν δεν ζητήσει δημόσια συγνώμη ο ιατροδικαστής θα κινηθούμε νομικά”

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού βρέφους ζήτησε από τον ιατροδικαστή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το λάθος του ειδάλλως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά. 

“Στο τέλος έλαμψε η αλήθεια. Ήταν διπλό χτύπημα για μένα γιατί από τη μία έχασα το παιδί μου και από την άλλη με κατηγορούσαν ότι είμαι βιαστής. Από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκα με τις Αρχές σε όλα τα επίπεδα. Απάντησα σε ότι με ρωτούσαν” είπε ο πατέρας του νεκρού βρέφους μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και στον Γιώργο Παπαδάκη.  

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version