Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Δεν προέκυψε από την ανάκριση σεξουαλική κακοποίηση

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Δεν προέκυψε από την ανάκριση σεξουαλική κακοποίηση
Νοσοκομείο Παίδων syzefxis.gov.gr

Αν και οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, δεν αποκλείουν οι τραυματισμοί στις ευαίσθητες περιοχές του σώματός του να έχουν να κάνουν με λανθασμένους χειρισμούς στην φροντίδα του

Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής από την προανάκριση που έγινε υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα Ανηλίκων, να έχει προκύψει στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης του βρέφους μόλις 11 μηνών που έχασε την ζωή του χθες από εγκεφαλίτιδα.

Οι γονείς του παιδιού από την Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι μεγαλύτερο κατά ένα έτος, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι συγγενείς τους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς.

Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του από εγκεφαλίτιδα.

Μακροσκοπικά ο ιατροδικαστής εντόπισε στο σωματάκι του παιδιού αλλοιώσεις που θα μπορούσαν να προέρχονται από σεξουαλική κακοποίηση, ωστόσο αυτό θα διακριβωθεί μόνο μετά την νεκροψία-νεκροτομή που γίνεται αυτές τις ώρες και αργότερα το μεσημέρι θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Αν και οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν αποκλείουν οι τραυματισμοί στις ευαίσθητες περιοχές του σώματος του παιδιού να έχουν να κάνουν με λανθασμένους χειρισμούς στην φροντίδα του παιδιού σε συνδυασμό με την πάθησή του, αλλά σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι χειρισμοί των Αρχών θα εξαρτηθούν από το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα