Νεκρός στην Φυλή, μαίνεται η φωτιά -Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στην Αίγινα

Νεκρός στην Φυλή, μαίνεται η φωτιά -Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στην Αίγινα
Πυρκαγιά κοντά στον ΧΥΤΑ της Φυλής την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νεκρός βρέθηκε ένας 48χρονος άντρας σε προαύλιο εργοστασίου παρακείμενου στο πύρινο μέτωπο της Φυλής - Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά - Υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στην Αίγινα ενώ μία πυρκαγιά που ξέσπασε στα Καλάβρυτα αντιμετωπίστηκε άμεσα και οριοθετήθηκε

Την ζωή του έχασε ένας 48χρονος στο προαύλιο χώρο εργοστασίου, παρακείμενου με το πύρινο μέτωπο της Φυλής, πιθανόν από τις αναθυμιάσεις από τη φωτιά. Ο άτυχος άντρας έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε αρχικά απέναντι από τον ΧΥΤΑ της περιοχής, σύντομα λόγω των ανέμων πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση κυριολεκτικά γλύφοντας τους προαύλιους χώρους επιχειρήσεων στην περιοχή.

Καπνός από την πυρκαγια κοντά στον ΧΥΤΑ της Φυλής όπως φαίνεται από την Αθήνα την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Eurokinissi

 

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 26 άντρες της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν πλέον 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα η πυρκαγιά στην περιοχή της Κυψέλης στην Αίγινα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε σπίτια, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ πυρκαγιά που ξέσπασε στα Καλάβρυτα αντιμετωπίστηκε άμεσα, έχει πλέον οριοθετηθεί και δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Μικρότερης έκτασης και επικινδυνότητας πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά δεν εμφανίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά κοντά στον ΧΥΤΑ της Φυλής την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Και αύριο Δευτέρα πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες, Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα