Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Τουρκικό εμπορικό "ακούμπησε" ελληνική κανονιοφόρο

Κανονιοφόρος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού
Κανονιοφόρος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού EUROKINISSI

Την κανονιοφόρο "Αρματωλός" πλησίασε και ακούμπησε τουρκικό εμπορικό πλοίο πριν αναπτύξει ταχύτητα και απομακρυνθεί στις ακτές της Τουρκίας-Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας

Νέο επεισόδιο με τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το τουρκικό εμπορικό πλοίο "Karmate" πλησίασε την κανονιοφόρο "Αρματωλός", που έκανε περιπολία στην περιοχή και έπεσε πάνω της. Από την "επαφή" των δύο πλοίων δεν υπήρξαν τραυματίες ενώ η μοναδική ζημιά που σημειώθηκε ήταν στα κολωνάκια, στο πλάι της κανονιοφόρου, τα γνωστά ως "μπουντέλια", όπως μετέδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 η Αλεξία Τασούλη.

Σύμφωνα με το Επιτελείο, μετά το περιστατικό, το τουρκικό εμπορικό αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε προς τις πλησιέστερες τουρκικές ακτές, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της ελληνικής κανονιοφόρου.

Οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας κάνουν λόγο για ατύχημα, ωστόσο, στο περιστατικό αποδίδεται σημασία.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”,  ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Νατοϊκές αρχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Karmate:Το τουρκικό εμπορικό που έπεσε στον "Αρματωλό"

Αρματωλός: Όσα γνωρίζουμε για την ελληνική κανονιοφόρο

SHARE:

24Media Network