Νόμιμη η υλοτόμηση των μεταλλείων στις Σκουριές

Νόμιμη η υλοτόμηση των μεταλλείων στις Σκουριές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η υλοτόμηση στις Σκουριές είναι νόμιμοι και οι εργάτες μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις δουλειές τους

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στα πρωτόκολλα υλοτόμησης και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι είναι νόμιμα. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρει:

"Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων για μελλοντική εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος, ζήτησε από το αρμόδιο δασαρχείο τον πλήρη φάκελο για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης, προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι".

Παράλληλα, μέσω της ανακοίνωσης ο κ. Τσιρώνης ζητά να μην επιτραπεί καμία υλοτομική εργασία μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου, αναφέροντας: "Από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτόκολλων. Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος. Κάθε άλλη πληροφορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν αντιστοιχεί σε ενέργειες του Υπουργείου μας".

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους δασεργατών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ορισμένοι ανέβηκαν στο κτίριο και κρέμασαν πανό.

"Δικαίωμα τους ασφαλώς η διαμαρτυρία, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να τηρεί με ουσιαστικό τρόπο τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες στη χώρα μας" σχολίασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα στη Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν. Η απασχόληση τους είναι απόλυτα διασφαλισμένη" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας: "Είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε ελέγχους είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τη νομιμότητα είμαστε αποφασισμένοι να προασπίζουμε το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον."

SHARE:

24Media Network