Novartis: Στην Ευελπίδων ο Νικ. Μανιαδάκης

Novartis: Στην Ευελπίδων ο Νικ. Μανιαδάκης
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Θα βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προσφυγή του κατά της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για την υπόθεση Novartis.

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης, κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου», αναμένεται να βρεθεί αυτοβούλως μπροστά στους δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου, οι οποίοι πρόκειται να εξετάσουν την ένσταση ακυρότητας που ο ίδιος έχει καταθέσει κατά της σε βάρος του ποινικής δίωξης. Αν κι ο Νίκος Μανιαδάκης δεν κλήθηκε για να παρασταθεί στη διαδικασία, εκείνος προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να εκθέσει αυτοπροσώπως τα επιχειρήματά του.

Μεταξύ άλλων, ακολουθώντας τα όσα αναφέρει στη σχετική προσφυγή, πρόκειται να υποστηρίξει ότι δεν αρκεί μόνο η ασαφής χωρίς κανένα πραγματικό περιστατικό μαρτυρία του ετέρου προστατευόμενου μάρτυρα σε βάρος του, προκειμένου να καταστεί κατηγορούμενος. Αναφορικά δε με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημορίου που του έχει αποδοθεί, θα επισημάνει πως ουδέποτε είχε δημόσιο αξίωμα, αφού πάντοτε διατηρούσε την ιδιότητα του άτυπου συμβούλου υπουργών Υγείας και κατ’ επέκταση θε εμπίπτει σε αυτή την περίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης αρχικά υπήρξε ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες για τη δικογραφία της Novartis, ωστόσο απέκτησε την ιδιότητα του κατηγορουμένου ένα χρόνο αργότερα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ ο ίδιος βρισκόταν με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο, με τελικό σκοπό να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ισπανία.

Αντ’ αυτού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου. Εκτός από το σκέλος αυτό που πλέον χειρίζεται ανακρίτρια Διαφθοράς, οι εισαγγελείς συνεχίζουν να ελέγχουν το Νίκο Μανιαδάκη για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ενεργητικής δωροδοκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα