Κακοκαιρία: Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φωτογραφία από το cretalive

Οι καταστροφές των τελευταίων ημερών μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν τις αρχές να κηρύξουν το δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης το δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Από τα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία - κτηνοτροφία).

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως με την εκδήλωση των πρωτοφανών ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

O κ. Στεφανάκης κάνει λόγο για άμεση κινητοποίηση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ευχαριστεί ταυτόχρονα τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Παπαδάκη, για την ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη
SHARE: