O Guardian απέσυρε το “τουριστικό πακέτο” στην Ελλάδα της κρίσης μετά τον σάλο

O Guardian απέσυρε το “τουριστικό πακέτο” στην Ελλάδα της κρίσης μετά τον σάλο
Άστεγος κοιμάται μέσα σε υπνόσακο σε πεζοδρόμιο στην ΑΘήνα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η διαφήμιση της βρετανικής εφημερίδας για το αμφιλεγόμενο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης προκάλεσε κατακλυσμό αρνητικών σχολίων στα social media

Τουριστικό πακέτο στην Ελλάδα της κρίσης, διαφημίζοντας ουσιαστικά ως «αξιοθέατα» τους χτυπημένους απ’ την κρίση Έλληνες αλλά και τους πρόσφυγες διοργανώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Μετά το σάλο που προκάλεσε βέβαια η επίμαχη διαφήμιση «εξαφανίστηκε» χθες απ’ την ιστοσελίδα της κατά τ’ άλλα έγκυρης εφημερίδας.

Όσο για το τι περιλαμβάνει το -όχι και τόσο οικονομικό- πακέτο, αφού κοστίζει 2.500 λίρες για μια εβδομάδα, ξεκινάει με ξενάγηση απ’ την ανταποκρίτρια του στην Ελλάδα Helena Smith, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά της.

Το “Greece & the Euro”, όπως το έχουν ονομάσει, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στο Σύνταγμα και συζήτηση για τις διαδηλώσεις με ντόπιους δημοσιογράφους και ένα πρώην υπουργό (!), συνάντηση με οικογένειες στην Αθήνα ώστε να ανακαλύψουν οι αναγνώστες της εφημερίδας πώς έχουν επηρεαστεί οι ζωές τους απ’ την οικονομική κρίση, αλλά και γνωριμία με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Στη Σάμο θα τους συνδράμει άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Μάνος Στεφανάκης, όπως αναφέρει η διαφήμιση.

Διαφήμιση της Guardian

Το πρώτο γκρουπ θα επισκεπτόταν τη χώρα μας στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, τελικά «πάγωσαν» για την ώρα την «εκδρομή» για να «επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους». Όπως ανέφερε η εφημερίδα στόχος τους ήταν σε συνεργασία με την Political Tours να προσφέρουν ενημερωτικά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες σε ανθρώπους που επιθυμούν να καταλάβουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις σε αυτά τα μέρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα