Ο καθηγητής απαντάει: Ψέματα ότι απείλησα με σουγιά τον μαθητή - Στημένη η υπόθεση

Ο καθηγητής που κατηγορείται ότι απείλησε μαθητή με σουγιά
Ο καθηγητής που κατηγορείται ότι απείλησε μαθητή με σουγιά GLOMEX

Ο καθηγητής, ο οποίος κατηγορείται ότι απείλησε με σουγιά μαθητή στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό. Tιμωρήθηκε στο δικαστήριο με 13 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή.

Ο καθηγητής γυμνασίου, Ελευθέριος Παντελάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι απείλησε με σουγιά μαθητή στο 1ο γυμνάσιο Μεταμόρφωσης έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, μιλώντας στο Star.

«Άκου να δεις μου λέει. Εμένα θα με σφάξει σήμερα ο καθηγητής και του λέω: πού το βλέπεις εσύ ότι θα σε σφάξει; Να λέει, εχθές Δευτέρα μου είπε: μην έρθεις την Τρίτη σχολείο, έχεις που έχεις απουσίες, έχεις και αποβολή, δε σε θέλω στο σχολείο και εκτός του χώρου του σχολείου, γιατί αν πατήσεις το πόδι σου, θα σε σφάξω και του δείχνει τον σουγιά» περιγράφει χαρακτηριστικά η μητέρα του μαθητή.

«Είναι ψέματα. Αυτό είπα και στο δικαστήριο, ότι έχει ψευδορκήσει η κυρία και κανονικά θα έπρεπε να είχε καταδικαστεί γι’ αυτό. Αφού έτρεμε όταν κατέθετε αυτά στο δικαστήριο. Είχε το χέρι της στο Ευαγγέλιο και έτρεμε» λέει ο καθηγητής, ο οποίος κατηγορήθηκε από τη μητέρα του 13χρονου μαθητή στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης ότι απείλησε τη ζωή της ίδιας και του 13χρονου γιου της.

«Δεν απειλήθηκε το παιδί, απλά ήταν πολύ άτακτο μέσα στην τάξη. Σηκωνόταν μέσα στην τάξη. Περιφερόταν, είχε ένα μπουκάλι νερό ράντιζε τα παιδιά και μένα με νερό, πέταξε το μπουκάλι σε μένα...».

Η μητέρα υποστήριζε ότι εκφραζόταν στην τάξη με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς σε μαθητές και  μαθήτριες.

«Τον έλεγε “μ@@@@”  και τα κορίτσια “π*******”» λέει η μητέρα του 13χρονου.

«Τώρα αν τις αποκάλεσα ζητιάνες και αυτές το κάνανε π***** είναι άλλο θέμα. Ζητιάνες ότι δε θα πάρουν βαθμό και θα το ζητιανέψουν» σημειώνει ο καθηγητής.

Μητέρα μαθητή: Eίπε και σε μένα ότι θα με σφάξει

Η μητέρα πήγε στο σχολείο και ενώπιον του διευθυντή  ζήτησε από τον καθηγητή να της πει για ποιο λόγο απείλησε το παιδί της. «Είπε και σε μένα “θα σε σφάξω κι εσένα”» λέει η μητέρα.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον καθηγητή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Μετά από έρευνα εντόπισαν ένα μαχαίρι.

«Τον σουγιά τον είχα από πέρυσι όταν ήμουν σε άλλο σχολείο στο Νέο Ηράκλειο και με απειλούσε ο διευθυντής ότι θα με πλακώσει στις μπουνιές. Δεν το είχα κρεμασμένο σαν σπαθί, το είχα μέσα στην τσάντα μέσα σε θήκη» υποστηρίζει ο καθηγητής.

«Δεν είμαι θυμωμένος με παιδιά και γονείς. Είναι μια στημένη κατάσταση από τον διευθυντή… την κλίκα του διευθυντή που είναι κομματικός».

«Η διεύθυνση εκπαίδευσης έκανε τρεις ΕΔΕ, μαζεύτηκε υλικό και πήγε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Περιφέρειας» λέει ο διευθυντής του γυμνασίου Μεταμόρφωσης, Ευστάθιος Ανδρής.

Ο καθηγητής τιμωρήθηκε στο δικαστήριο με 13 μήνες φυλάκιση, με τρία χρόνια αναστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καθηγητής επιτέθηκε σε μαθητή με σουγιά - "Θα σε σφάξω αν έρθεις αύριο"

SHARE:

24Media Network