ΟΑΣΑ: Καταστράφηκαν 3.000 φάκελοι με δεδομένα επιβατών

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΛΕΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ // ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. (EUROKINISSI)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΛΕΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ // ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η εμπρηστική επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα τον Δεκέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των μέσων μεταφοράς για έκδοση καρτών

Οι φάκελοι με τα στοιχεία περίπου 3.000 επιβατών, οι οποίοι είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας καταστράφηκαν από τον εμπρησμό που σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο ειδικό κέντρο του ΗΣΑΠ, το οποίο είχε δημιουργηθεί για την εκτύπωση καρτών με μαζικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για εμπρησμό και δολιοφθορά, συνολικά καταστράφηκαν περίπου 3.000 φάκελοι. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού απέστειλε επιστολή τόσο στην ΟΤΟΕ όσο και στην ΑΔΕΔΥ μέλη των οποίων είχαν υποβάλει φακέλους, προκειμένου να επαναπροσκομίσουν στοιχεία καθώς βάσει της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δε φυλάσσονται κάπου αλλού.

ADVERTISING

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός χαρακτηρίζει «fake news» τα δημοσιεύματα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων κάνοντας λόγο για «δημιουργική φαντασία των διακινητών της <είδησης>». Ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δε διαθέτει τέτοια στοιχεία», ενώ προσθέτει ότι «υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς. Η διαδικασία έκδοσης των καρτών για τους συγκεκριμένους δικαιούχους έχει δρομολογηθεί και προχωρεί χωρίς κανένα πρόβλημα».

Είχε προηγηθεί επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Γιάννη Σκουμπούρη προς την ΟΤΟΕ με ημερομηνία 27 Δεκεμβρίου, με την οποία τους ενημέρωνε για το περιστατικό: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί».

SHARE:

24Media Network