Στ. Παππάς: Αθρόες προσλήψεις με "σειρά προτεραιότητας" και εντολή πρώην υπουργών και στελεχών της ΝΔ

Στ. Παππάς: Αθρόες προσλήψεις με "σειρά προτεραιότητας" και εντολή πρώην υπουργών και στελεχών της ΝΔ
MOTIONTEAM

"Μας κουνάνε το δάχτυλο, ενώ ο Καράογλου είχε το θράσος να ζητήσει την πρόσληψη 88 ατόμων με σειρά προτεραιότητας" ανέφερε στον News 24/7 στους 88,6 ο Στέλιος Παππάς.

Σε νέες καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις υπαλλήλων στον ΟΑΣΘ με προτροπή από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη της ΝΔ, προχώρησε η διοίκηση του οργανισμού.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο ΟΑΣΘ, το 2007 και το 2008, φέρεται ότι είχε υποδείξει στην τότε διοίκηση να προσλάβει συνολικά 88 άτομα.

Ο κ. Καράογλου, μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη", δεν αρνήθηκε ότι ζήτησε να προσληφθούν τα 88 άτομα, τόνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του η παραμικρή παρατυπία, καθώς -όπως υποστήριξε- την περίοδο εκείνη ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτική επιχείρηση, στην οποία πρότεινε κάποιους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για δουλειά «χωρίς καμία διάκριση» και «εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα» της προκήρυξης.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς είπε οτι “μας κουνάνε το δάχτυλο, ενώ ο Καράογλου είχε το θράσος να ζητήσει την πρόσληψη 88 ατόμων με σειρά προτεραιότητας”.

Για τις προσλήψεις, που -όπως είπε- είναι απολύτως αναγκαίες, καθώς υπολείπονται οδηγοί, τόνισε ότι θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και συμπλήρωσε οτι “πρέπει να είναι σεμνοί γιατί εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη να μην απολυθεί κανένας. Την εργασιακή τους σχέση εγώ την εγγυώμαι, άλλο η εργασιακή σχέση και άλλο η επιχειρηματική δραστηριότητα που ήταν εις βάρος του δημοσίου”.

Ο κ. Παππάς, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το χάος που επικρατούσε στον Οργανισμό και τα υπέρογκα ποσά που δίνονταν από το ελληνικό δημόσιο.

“Από το 1990 και μετά το δημόσιο έχει καταβάλει πάνω από 2 δισ. ευρώ” είπε ο κ. Παππάς κάτι που χαρακτήρισε πολιτικό σκάνδαλο.

“Η αφετηρία του κακού ήταν οτι το επιχειρηματικό κέρδος θεωρούνταν έξοδο και καλυπτόταν από το δημόσιο. “Μου χει φύγει το κεφάλι από τα χρήματα που περνάνε από μπροστά μου και τα έξοδα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε οτι “στον πρώτο χρόνο που είμαστε στον ΟΑΣΘ, έχουμε εξοικονομήσει για το δημόσιο 100 εκατομμύρια κατ' έτος”.

Ο ΟΑΣΘ με σημερινή του ανακοίνωση παραθέτει νέα έγγραφα, από τα οποία –σύμφωνα με τον οργανισμό- προκύπτει ότι ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να γίνουν οι προσλήψεις «με σειρά προτεραιότητας» και με κριτήρια που έθετε ο ίδιος.

«Επειδή σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου ως απάντηση για τις ρουσφετολογικές πρακτικές στελεχών του κόμματός του στον ΟΑΣΘ δήλωσε "περήφανος για τις ενέργειές του", δημοσιοποιούμε αυτούσιες τις επιστολές του. Όπως διαπιστώνεται, ο ίδιος είχε αναλάβει το ρόλο του... ΑΣΕΠ και ζητούσε προσλήψεις "με σειρά προτεραιότητας". Τα κριτήρια που έχει θέσει τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του», αναφέρει ο ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται, ότι χθες η διοίκηση του ΟΑΣΘ, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για 250 δρομολογημένες προσλήψεις οδηγών, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 16 ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, (μεταξύ των οποίων και του κ. Καράογλου) καταγγέλλοντας ότι με επιστολές τους, επί κυβερνήσεων ΝΔ και από το 2007 έως το 2009, ζητούσαν από τις τότε διοικήσεις του οργανισμού να προσλάβουν στον οργανισμό υπαλλήλους με «ρουσφετολογικές» διαδικασίες.

Η ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη

Για προσλήψεις στον ΟΑΣΘ από το «παράθυρο» με μειωμένο έλεγχο από τον ΑΣΕΠ αλλά και έλλειψη σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε ερώτηση της στο ευρωκοινοβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεριμένα η ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν εάν η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν έχει ή όχι σχέδιο για την επόμενη μέρα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης μετά τις 3/12/2019, όποτε και απελευθερώνονται υποχρεωτικά και εάν συνάδουν οι προσλήψεις με την υπό εκκαθάριση διαδικασία και μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ.

SHARE:

24Media Network