Οδηγοί-εθελοντές ελεγκτές έβγαζαν δεύτερο μισθό με εικονικές επιβολές προστίμων

Οδηγοί-εθελοντές ελεγκτές έβγαζαν δεύτερο μισθό με εικονικές επιβολές προστίμων

Και κομπιναδόροι ήταν δύο οδηγοί λεωφορείων, που εκτελούσαν εθελοντικά χρέη ελεγκτή. Είχαν τυπώσει πλαστά μπλοκ παραβάσεων, κερδίζοντας τους τελευταίους 14 μήνες 50.000-90.000 ευρώ

Ολόκληρη επιχείρηση είχαν στήσει δύο υπάλληλοι της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες, καθώς σε συνεργασία με δύο τυπογράφους, προχωρούσαν σε εικονική επιβολή προστίμων σε επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο, βάζοντας στην τσέπη τους τα χρήματα.

Η δράση των δύο ανδρών, ηλικίας 32 και 31 ετών, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (20/06). Οι οδηγοί, που εκτελούσαν από κοινού εθελοντικά υπηρεσία ελεγκτή, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, βεβαίωσαν πρόστιμο 72 ευρώ σε μια 25χρονη, η οποία δεν διέθετε εισιτήριο. Η κοπέλα πλήρωσε εκείνη τη στιγμή το πρόστιμο, προκειμένου να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε την πράξη βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε χωρίς να πάρει πίσω την ταυτότητά της.

Λίγες ώρες αργότερα, η 25χρονη πήγε στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, προκειμένου να βρει την ταυτότητα, ωστόσο εκεί ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που κρατούσε ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή δεν υπήρχε. Έτυχε, όμως, στον χώρο να βρίσκονται εκείνη την ώρα οι δύο ελεγκτές, τους οποίους αναγνώρισε ως τα πρόσωπα που της βεβαίωσαν την παράβαση.

Την υπόθεση ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, η οποία το Σάββατο (21/06) προχώρησε στη σύλληψη τους ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία της ΟΣΥ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο υπάλληλοι του Οργανισμού είχαν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο τους τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, ζημιώνοντας την ΟΣΥ από 50.400 έως 90.720 ευρώ. Μάλιστα, για να μην γίνονται αντιληπτοί από την υπηρεσία τους, παράλληλα με την εικονική βεβαίωση προστίμων, λαμβάνοντας το αντίτιμο εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, βεβαίωναν και νόμιμες παραβάσεις, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρία.

Όσον αφορά την περίπτωση της 25χρονης, ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε ότι πιθανώς η κοπέλα θα προέβαινε σε καταγγελία για την ψευδή βεβαίωση προστίμου, έκαψε τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του αλλά και στην ταυτότητα της.

Εκτός από τους δύο υπαλλήλους της ΟΣΥ, συνελήφθησαν και δύο τυπογράφοι, ηλικίας 44 και 52 ετών. Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης, απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

SHARE:

24Media Network