ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει απολύσεις επικουρικών γιατρών στο Δαφνί

Παράσταση διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών στο υπουργείο Υγείας (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Παράσταση διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών στο υπουργείο Υγείας (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της πως επικουρικοί γιατροί στο ΨΝΑ Δαφνί ενημερώθηκαν ότι το Φθινόπωρο θα απολυθούν.

Σε καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τη Μεγάλη Βδομάδα επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΨΝΑ Δαφνί ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ ότι το Φθινόπωρο θα απολυθούν.

Η Ομοσπονδία καλεί τους υπεύθυνους να πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους και να διοριστούν όλοι οι υπηρετούντες επικουρικοί γιατροί σε μόνιμες θέσεις επιμελητών Β’.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστήρια στους «ήρωες πολεμιστές του ΕΣΥ» έρχονται τα απολυτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα: Τη Μεγάλη εβδομάδα επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΨΝΑ Δαφνί ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ ότι το Φθινόπωρο θα απολυθούν. Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς των οποίων, ενώ η διάρκεια της σύμβασης που προβλεπόταν αρχικά ήταν 3 έτη μειώθηκε σε ένα έτος.

Σε παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ το απέδωσε «σε λάθος» το οποίο υπόσχονταν μήνες τώρα ότι θα διορθωθεί, κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους κατάμουτρα. Ο ίδιος ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ διαβεβαίωνε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία και ότι η σύμβαση θα παραταθεί για ακόμη δύο χρόνια. Αποδείχτηκε ότι οι δεσμεύσεις τους ήταν αίολες.

Μετά από ένα ατελείωτο μπαλάκι ευθυνών στις πλάτες των συναδέλφων, μεταξύ της διοίκησης του ΨΝΑ Δαφνί, της διοίκησης της 2ης ΔΥΠΕ, της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και πάει λέγοντας, τελικά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της ίδιας της κυβέρνησης τους απολύουν.

Τους προειδοποιούμε. Να πάρουν άμεσα πίσω την απόφαση τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός.

Να διοριστούν όλοι οι υπηρετούντες επικουρικοί γιατροί σε μόνιμες θέσεις επιμελητών Β’.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νοσοκομεία
SHARE: