Οι “Αγανακτισμένοι” μένουν Σύνταγμα

Οι “Αγανακτισμένοι” μένουν Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και το Σάββατο για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Με συνθήματα απάντησαν στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οι "Αγανακτισμένοι". Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το Σύνταγμα. Πανευρωπαϊκό ραντεβού την Κυριακή (Vids+Pics)

Είναι πια γεγονός πως τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει τους “Αγανακτισμένους”. Και το Σαββατο δόθηκε το καθιερωμένο ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες κεντρικές πόλεις της χώρας.

Πάνω από 7.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος φώναξε συνθήματα κατά των πολιτικών όπως “κλέφτες κλέφτες”.

Πολλοί εκ των πολιτών που κατέβηκαν για τέταρτη συνεχή ημέρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες και κατσαρόλες.

Πάντως παρά την επιμονή των πολιτών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε σε απαξιωτικές δηλώσεις για τους “Αγανακτισμένους” , κάτι που γνώριζαν οι “Αγανακτισμένοι” και είχαν ετοιμάσει τη δική τους απάντηση μέσα από συνθήματα για τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Για την Κυριακή υπάρχει πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των “Αγανακτισμένων” και αναμένεται από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, χιλιάδες πολίτες να βγουν και πάλι στις πλατείες της χώρας για να διαδηλώσουν.

 

Αυτό που απομένει είναι να δούμε με τι άλλο θα έχουν εξοπλιστεί οι “Αγανακτισμένοι” εκτός από τις κατσαρόλες τους, που παραπέμπουν στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001.

Τότε, μετά την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.

“Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα”, επισημαίνεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ισπανούς και καλεί τους

να συσπειρωθούν.

“Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε την οικονομία και τις πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση σε σχετική σελίδα στο Facebook.

συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, ενώ ξεπέρασαν τους 2.000 οι πολίτες που παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος μέχρι τα ξημερώματα.

Οι “Αγανακτισμένοι” φαίνεται πως οργανώνονται ακόμα περισσότερο και δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης και καθαριότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα