Οι αποζημιώσεις του Helios στους λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ που “παγώνουν”

Οι αποζημιώσεις του Helios στους λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ που “παγώνουν”

Τι δήλωσε Κύπριος δημοσιογράφος για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος - Ακούστε το ηχητικό

Μέσα στις καταθέσεις, άνω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής Τράπεζας, που θα δεσμευθούν, βρίσκονται και οι αποζημιώσεις των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος του αεροσκάφους της “Helios”.

Το παραπάνω δήλωσε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, ο Κύπριος δημοσιογράφος, Μανώλης Καλαντζής.

“Οι λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ δεσμεύονται. Αυτοί οι λογαριασμοί ανήκουν σε 11.000 ανθρώπους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Κύπριοι. Μιλάμε για επιχειρηματίες που είχαν τα χρήματα των επιχειρήσεων τους. Από αύριο μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις, απολύεται κόσμος.

Μέσα σε αυτά τα λεφτά, είχαν μπει και οι αποζημιώσεις των οικογενειών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας Helios. Πάνε και αυτά τα λεφτά. Έχουμε Ταμεία Πρόνοιας που ήταν κατατεθειμένα εκεί και εξαφανίζονται και αυτά”, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, έκανε λόγο για πιθανότητα φορολόγησης όσων οι καταθέσεις, δεν “κουρευτούν”.

Τι γίνεται με τα ασφαλιστικά ταμεία

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο Κύπριο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι η Λευκωσία συζητά με την τρόικα την υιοθέτηση φόρου άνω του 10% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. “Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τοποθετηθεί στη Λαϊκή Τράπεζα, τα οποία ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ”, είπε η ίδια πηγή.

Το πρόβλημα που θα προκύψει και το οποίο ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε με εύσχημο τρόπο, είναι πως αν ψηφιστεί κάποιος νόμος που θα στηρίζει τα Ταμεία Πρόνοιας που είχαν κατατεθεί στη Λαϊκή, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως αύριο μπορεί να συμβεί το ίδιο για άλλες τράπεζες οι οποίες μπορεί να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα, φωτογραφίζοντας την Τράπεζα Κύπρου.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το σύνολο των Ταμείων Προνοίας που έχουν κατατεθεί σε κυπριακές τράπεζες είναι πέραν των 4 δισεκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το τραγικό δυστύχημα του αεροπλάνου της “Helios”, είχε συμβεί στις 14 Αυγούστου του 2005, όταν το αεροσκάφος  συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής. Είχαν σκοτωθεί 115 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα