Οι διαρρήκτες των ΑΤΜ πίσω από τους πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία

Εξέγερση στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2013. 
Η εξέγερση ξέσπασε όταν, μετά τη λήξη του προαυλισμού, ομάδα κρατουμένων αρνήθηκε να μπει στους χώρους κράτησης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους.  Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. 
Στο στιγμιότυπο δυνάμεις των ΜΑΤ σε μπλόκο σε δρόμο της Αμυγδαλέζας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εξέγερση στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2013. Η εξέγερση ξέσπασε όταν, μετά τη λήξη του προαυλισμού, ομάδα κρατουμένων αρνήθηκε να μπει στους χώρους κράτησης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στο στιγμιότυπο δυνάμεις των ΜΑΤ σε μπλόκο σε δρόμο της Αμυγδαλέζας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι είναι οι ίδιοι δράστες που διέρρηξαν τράπεζα και ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη μερικές ώρες πριν το χτύπημα στη Νέα Ιωνία και μάλιστα στην Εύβοια, το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας κατέγραψε το Mercedes που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής

Αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες των ΑΤΜ ήρθε το πλήρωμα περιπολικού επί της Λεωφόρου Ηρακλείου στην Νέα Ιωνία.

Όλα συνέβησαν, όταν τρεις άγνωστοι δράστες αφού διέρρηξαν πρώτα την πλαϊνή είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας και εισήλθαν στο εσωτερικό της, κατευθύνθηκαν προς το ΑΤΜ και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν και αυτό.

Εκείνη τη χρονική στιγμή όμως, πέρασε από το σημείο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, το πλήρωμα του οποίου αντιλήφθηκε τις κινήσεις των δραστών. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι διαρρήκτες, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας με καλάσνικοφ προς το μέρος των αστυνομικών, δίχως ευτυχώς να τους τραυματίσουν.

Οι ένοπλοι διαρρήκτες επιβιβάστηκαν σε μία κλεμμένη Mercedes και διέφυγαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία, παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των τριών δραστών, ενώ από τις Αρχές θεωρείται μάλλον δεδομένο πως πρόκειται για την ίδια συμμορία που είναι υπεύθυνη για άλλα τρία παρόμοια και πρόσφατα χτυπήματα σε Πικέρμι, Αρτέμιδα και Μέγαρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι είναι οι ίδιοι δράστες που διέρρηξαν τράπεζα και ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη μερικές ώρες πριν το χτύπημα στη Νέα Ιωνία και μάλιστα στην Εύβοια, το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας κατέγραψε το Mercedes που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Νέα Ιωνία

SHARE: