Δώδεκα νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά της Λευκάδας

ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ EUROKINISSI

Τραγωδία με δώδεκα νεκρούς παράνομους μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος

Δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, όπου διεξάγονται οι έρευνες του Λιμενικού, με δύτη, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών, βρέθηκε αναποδογυρισμένο στη θαλάσσια περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Κεδίκογλου: "Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα"

"Η νέα τραγωδία έξω από τη Λευκάδα, με θύματα και μικρά παιδιά, επιβεβαιώνει την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των πρωτοβουλιών που ανέλαβε και με ελληνική πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εξάρθρωση των δικτύων που στήνουν οι δουλέμποροι, κερδοσκοπώντας πάνω στη ζωή απελπισμένων ανθρώπων", τόνισε ο κ. Κεδίκολου σημειώνοντας παράλληλα ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια τα κύματα της λαθρομετανάστευσης αλλά δεν είναι πλέον μόνον ελληνικό το πρόβλημα. Η απάντηση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network