Όλες οι λεπτομέρειες για το στολισμό της Οδού Πανεπιστημίου και της Πλατείας Συντάγματος

Όλες οι λεπτομέρειες για το στολισμό της Οδού Πανεπιστημίου και της Πλατείας Συντάγματος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα φετινά Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας είναι διαφορετικά. Είναι πιο λαμπερά από ποτέ. Και πώς να μην είναι, άλλωστε;

  • 2,5 χλμ. λαμπάκια μόνο για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος
  • 1,2 χλμ. λαμπάκια για τις 60 νεραντζιές της πλατείας, με την καθεμία από αυτές να ντύνει τον κορμό της με 10μετρη φωτεινή «γιρλάντα», ενώ άλλα 10 μέτρα λαμπάκια κοσμούν τα κλαδιά και τα φύλλα τους
  • Εκατοντάδες φωτεινές κόκκινες λάμπες και αστέρια στα υπόλοιπα δέντρα της Πλατείας Συντάγματος
  • 4 μεγάλοι άγγελοι στα κυπαρίσσια
  • 3 ελάφια πάνω στην πλατεία
  • 1 τρισδιάστατο φωτεινό αστέρι στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας στην καρδιά της Αθήνας, εξίσου γιορτινή είναι και η οδός Πανεπιστημίου, όπου το «φωτεινό ποτάμι» με τις 27 γιρλάντες φωτισμού στέκεται ως συμπρωταγωνιστής στο φετινό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Με έμπνευση από την περίοδο του Αθηναϊκού Μοντερνισμού (Art Deco), ο φετινός διάκοσμος αντλεί στοιχεία και μοτίβα που αποτυπώνονται σε πολλά σημαντικά κτήρια της Πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα ο κινηματογράφος Rex.

Με την απαραίτητη προσοχή και τους κατάλληλους χειρισμούς που απαιτεί μια περίσταση όπως τα Χριστούγεννα, που αγγίζουν όλους τους πολίτες, η Πανεπιστημίου μετατρέπεται σε ένα «φωτεινό ποτάμι» που μας μεταφέρει πίσω στα παιδικά μας χρόνια και τις παραμυθένιες αναμνήσεις μας. Με αφετηρία το Σύνταγμα και κατάληξη στην Ομόνοια, η Πανεπιστημίου ενώνει τα δύο βασικότερα σημεία της Αθήνας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της και -εν τέλει- την ίδια της την ιστορία και κληρονομιά.

Τόσο η Πλατεία Συντάγματος όσο και η Πανεπιστημίου στολίζονται και φωτίζονται φέτος από την Coca-Cola, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, «Υιοθέτησε την Πόλη σου». Παράλληλα, η εταιρεία στολίζει και τη Στοά Σπύρου Μήλιου, όπου λειτουργεί και το Coca-Cola Pop-Up Store για χριστουγεννιάτικες αγορές.

Φέτος, η Coca-Cola «ζωντανεύει» τα Χριστούγεννα στην καρδιά της Αθήνας και δημιουργεί μία χαρούμενη και φωτεινή εμπειρία για όλους. Μια συμμετοχική εμπειρία στην οποία μπορούν να λάβουν όλοι μέρος και να μετατραπούν σε Αη Βασίληδες στο περίπτερό της στην Πλατεία Συντάγματος. Πώς; Αρκεί να γράψουμε μια ευχητήρια κάρτα, να στολίσουμε ένα δεντράκι ή να τυλίξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Κάθε δώρο που, όλοι μαζί, τυλίξαμε στην Πλατεία Συντάγματος θα το προσφέρουμε στο γεύμα που παραδοσιακά διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και το ΚΥΑΔΑ για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και φέτος στηρίζει η Coca-Cola, δημιουργώντας ακόμη μια φωτεινή και γιορτινή εμπειρία για όλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα