Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες με σύνθημα "Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Αγώνας για μόρφωση - δουλειά- ζωή" πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (08/09) στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία («Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» – ΟΠΠΙ).

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Αγώνας για μόρφωση – δουλειά- ζωή» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε.

Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν, οι φοιτητές είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας στα ιδρύματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές. Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια» επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινό δελτίο τύπου τους οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Αυτή την ώρα, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες παραμένουν στην πύλη του ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα