Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα της Β. Ελλάδος

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ  
 
  
EUROKNISSI
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ EUROKNISSI EUROKINISSI

Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα πύρινα μέτωπα, ωστόσο οι άνεμοι που έχουν αρχίσει να δυναμώνουν και πάλι στερούν την αισιοδοξία από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής κυρίως σε Χαλκιδική, Σιδηρόκαστρο Σερρών και Δράμα

Για μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ετοιμάζονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που μάχονται στα πύρινα μέτωπα κυρίως της Β. Ελλάδος αφού η μικρή βελτίωση της εικόνας των πυρκαγιών αναμένεται σύντομα να αλλάξει από την ένταση των ανέμων που έχουν αρχίσει σταδιακά να δυναμώνουν.

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε για 90 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα, εκ των οποίων οι σχεδόν οι μισές το τελευταίο 12ωρο...

Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μαίνεται, εμφάνισε πρόσκαιρα καλύτερη εικόνα λόγων πτώσης στη ένταση των ανέμων και απομακρύνθηκε κάπως από τα σπίτια, όμως αναμένεται νέα ένταση των ανέμων. Μάλιστα, από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιές ένα σπίτι και συγκεκριμένα στην κεραμοσκεπή και στην πέργκολα. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών, δίπλα από τον οικισμό, κινήθηκε αρχικά πολύ κοντά στα σπίτια, όμως το μέτωπο στο σημείο αντιμετωπίστηκε και έτσι η φωτιά μαίνεται μεν αλλά απομακρύνεται από την κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, το απόγευμα περίπου 70 πελάτες ξενοδοχείου στα Λουτρά, εκκένωσαν προληπτικά το ξενοδοχείο και απομακρύνθηκαν από την περιοχή για καθαρά προληπτικούς όμως λόγους. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απ' το σημείο:

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα της Β. Ελλάδος

 

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα της Β. Ελλάδος

Εντωμεταξύ, μαίνεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως το έργο της Πυροσβεστικής δυσκολεύει το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κούτσι Νεμέας που ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης, όμως λόγω των ανέμων που εντάθηκαν χθες το μεσημέρι πήρε μεγάλες διαστάσεις, δίχως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, δημιούργησε μία πολύ μεγάλη περίμετρο φωτιάς όμως σε δασική και αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο. Στο σημείο πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες όμως δεν θεωρείται οριοθετημένοι αφού οι εναλλαγές των ανέμων αναζωπυρώνουν συνεχώς τις εστίες. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από χθες είναι κατά πολύ ενισχυμένες και συγκεκριμένα, 86 άντρες με 32 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλη έκταση όμως έχει πάρει και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, όμως λόγω των ανέμων έχει ανοίξει πολύ η περίμετρος της φωτιάς που διατηρεί ενιαίο πύρινο μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης, αρκετά κοντά στο μοναστήρι και τον διπλανό οικισμό, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Οριοθετημένη είναι η μικρότερη πυρκαγιά της Νεμέας που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στον αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής. Οριοθετημένη είναι επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κοιλιωμένο Ζακύνθου στη νότια πλευρά του νησιού, σε πευκόφυτη δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί, η πυρκαγιά στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας και μία μικρότερη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρι στο Καναβάρι Θήβας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χαλκιδική: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Νεμέα και Καβάλα

SHARE: