Όριο ηλικίας δικαστών μόνο με Αναθεώρηση Συντάγματος

Όριο ηλικίας δικαστών μόνο με Αναθεώρηση Συντάγματος

Η Διοικητική Ολομέλεια ομόφωνα απέρριψε την πρόταση για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αυξηθεί το όριο ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστών

Μόνο με συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να τεθεί θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας για τους ανώτατους δικαστές. Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου που σήμερα συνεδρίασαν σε Διοικητική Ολομέλεια.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο μιας νομοθετικής ρύθμισης, πρόταση που έχει ακουστεί από τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι “τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των Δικαστικών Λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος κατ΄άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88παρ. 5 του ισχύοντος Συντάγματος”.

Σημειώνεται ότι στη Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έλαβαν μέρος 12 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από τους 17 που υπηρετούν στην Εισαγγελία, με πέντε από αυτούς να απουσιάζουν δικαιολογημένα για λόγους υγείας ή υπηρεσιακούς λόγους.

Ειδικότερα, έξι εισαγγελικοί λειτουργοί ψήφισαν ότι στο πλαίσιο επικείμενης αναθεώρησης πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των δικαστικών, ενώ άλλοι έξι ανέφεραν ότι το θέμα αυτό αυτή τη χρονική στιγμή είναι άκαιρο και θα εκφέρουν γνώμη εφόσον και όταν το ζήτημα τεθεί σε αναθεώρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα