Παίδων: Καθηλωμένη 5 μήνες η μικρή Αλεξία που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα - "Έκλεισαν ένα σπίτι"

Παίδων: Καθηλωμένη 5 μήνες η μικρή Αλεξία που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα - "Έκλεισαν ένα σπίτι"
GLOMEX

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό.

Συζητήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Θήβας το αίτημα για αποζημίωση 1 εκατομμυρίου που ζητά από τον φερόμενο ως δράστη, η οικογένεια της μικρής Αλεξίας η οποία ανήμερα του Πάσχα είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.

Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφει τον Γολγοθά που ζουν οι ίδιοι και το αγγελούδι τους.

ADVERTISING

«Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία  έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα.

«Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας. 

Τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ζητά η οικογένεια της Αλεξίας. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Χθες στο Δικαστήριο της Θήβας έγινε η αρχή για  να δοθεί μια "ανάσα" στην οικογένεια και μια ελπίδα για τη μικρή. 

«Mας άκουσε η δικαιοσύνη .Ο δικαστής ερεύνησε το αίτημα μας. Νομίζω θα έχουμε μια απόφαση που διασφαλίζει το αίτημα της Αλεξίας. Θα πάει πιθανόν Αμβούργο» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας .

«Η μοναδική οδός για τη λύτρωσή του είναι να βοηθήσει» σημειώνει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Στεφανάκης.

Σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό

Η μικρή θα χρειαστεί αποθεραπεία και θα πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν γι’ αυτό τον λόγο ο πατέρας της έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν τραπεζικό λογαριασμό για όποιον θέλει να βοηθήσει.

Συναυλία στις Θεσπιές

Συγκινητική είναι και η κίνηση των κατοίκων στο χωριό Θεσπιές.

«Έκαναν συναυλία για το παιδί ...Δεν έχουν εισόδημα οι γονείς. Στερούνται»

Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκε το ποσό των 10.000 ευρώ .Ο πατέρας της μικρούλας  προσεύχεται καθημερινά στον Θεό να τους βοηθήσει για να δει ξανά το κοριτσάκι του να χαμογελά.

SHARE:

24Media Network