Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα: Η ρατσιστική συμπεριφορά των Ισραηλινών ξεπερνά κάθε όριο

Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα: Η ρατσιστική συμπεριφορά των Ισραηλινών ξεπερνά κάθε όριο

Μετά το σάλο που προέκυψε σε συνέχεια της αποβίβασης δύο Παλαιστινίων από πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ Αβίβ, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Γερογιάννης συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Ελλάδα

Στην παλαιστινιακή πρεσβεία βρέθηκε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, έπειτα από αίτημα της αεροπορικής εταιρίας, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις γύρω από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την επιλογή πληρώματος της ελληνικής αεροπορικής να κατεβάσει δύο Παλαιστίνιους επιβάτες από πτήση της με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Το NEWS 247 μίλησε με το υπεύθυνο τμήμα δημοσίων σχέσεων της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα για το θέμα: "Μας ζήτησε συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, ο οποίος μας ενημέρωσε για το συμβάν. Τα δύο παιδιά που ήταν στο αεροπλάνο ήθελαν οικειοθελώς να κατεβούν από το αεροπλάνο. Αυτή την ενημέρωση είχαμε από το διευθυντή".

Όπως συμπληρώνουν από την πρεσβεία, που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής δελτίο Τύπου για τη συνάντηση, οι δύο Παλαιστίνιοι που βρίσκονταν στη χώρα για επίσκεψη ήταν τρομοκρατημένοι από την αντίδραση των Ισραηλινών συνεπιβατών τους και έτσι ζήτησαν και οι ίδιοι να μην ταξιδέψουν. "Μετά το σάλο που είχε γίνει, ένας από τους δύο φοβήθηκε πολύ και ζήτησαν και αυτοί να κατέβουν δεν ήθελαν να ταξιδέψουν.

Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα: "Απαράδεκτες ρατσιστικές πράξεις Ισραηλινών"

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας, ο πρέσβης Marwan Toubassi επικεντρώνει τις κατηγορίες του σε βάρος των Ισραηλινών, τονίζοντας πως "η ρατσιστική συμπεριφορά των Ισραηλινών ξεπερνάει κάθε όριο και δεν σέβεται την κυριαρχία των κρατών, των νόμων και των οργάνων τους" και τονίζει πως "αυτές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα σύνορα της Παλαιστίνης ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι η όαση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Όπως εξηγεί ο κ. Toubassi το γεγονός αυτό είναι απλά ένα "μέρος των απαράδεκτων και ρατσιστικών πράξεων των Ισραηλινών που τις βιώνει ο λαός μας καθημερινά είτε στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης (όπως ο εποικισμός, το ρατσιστικό τείχος, τις δολοφονίες και τον διωγμό), είτε στο ίδιο το Κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πολιτών, κάτι το οποίο υποδηλώνει το Απαρτχάιντ".

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Aegean, ενημέρωσε τον πρέσβη για τις συνθήκες του περιστατικού, ενώ "εξέφρασε τη λύπη του για όλα τα γεγονότα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ρατσιστικών πράξεων κάποιων Ισραηλινών ταξιδιωτών, προσθέτοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Aegean Airlines σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός".

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της παλαιστινιακής πρεσβείας:

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubassi, υποδέχτηκε την Πέμπτη 07/01/2016, τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη (Managing Director) της Aegean Airlines στην Πρεσβεία κατόπιν αιτήματος του κ.

Γερογιάννη.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Γερογιάννη για τις διαστάσεις που πήρε το συμβάν της Κυριακής 03/01/2016, στην πτήση της Aegean από Αθήνα προς Tel Aviv, και κατά πόσο η ρατσιστική συμπεριφορά των Ισραηλινών ξεπερνάει κάθε όριο και δεν σέβεται την κυριαρχία των κρατών, των νόμων και των οργάνων τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι αυτές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα σύνορα της Παλαιστίνης ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι η όαση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία πάντα ήταν και είναι στο πλευρό όλων των αδικημένων λαών και αγωνίζεται κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι μέρος των απαράδεκτων και ρατσιστικών πράξεων των Ισραηλινών που τις βιώνει ο λαός μας καθημερινά είτε στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης (όπως ο εποικισμός, το ρατσιστικό τείχος, τις δολοφονίες και τον διωγμό), είτε στο ίδιο το Κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πολιτών, κάτι το οποίο υποδηλώνει το Απαρτχάιντ

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, που εάν δεν αντιμετωπιστούν αυστηρά από τη Διεθνή Κοινότητα και από όλους, σίγουρα θα επαναληφθούν με πιο έντονο και προκλητικό τρόπο. Ο κ. Γερογιάννης με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις συγκυρίες του συμβάντος και εξέφρασε τη λύπη του για όλα τα γεγονότα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ρατσιστικών πράξεων κάποιων Ισραηλινών ταξιδιωτών, προσθέτοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Aegean Airlines σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός.

Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαμαρτύρονται οι παλαιστινιακές αρχές για τη συμπεριφορά των ισραηλινών επιβατών της Aegean

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Να τηρείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης

SHARE: