Πυροσβεστική: Πάνω από 20 φωτιές σε ένα 24ωρο

Στιγμιότυπο από την φωτιά στην Εύβοια
Στιγμιότυπο από την φωτιά στην Εύβοια EUROKINISSI

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς την Πέμπτη σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά 24 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα εκδηλώθηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης έως την ίδια ώρα της Τετάρτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 520 πυροσβέστες με 101 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανοκίνητο ειδικό όχημα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου περιφερειών και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

ADVERTISING

Οσον αφορά στην πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί και είναι σε ύφεση.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατό.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 22 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Αν. Στερεά, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία & Αιτωλοακαρνανία.

Πυροσβεστική: Πάνω από 20 φωτιές σε ένα 24ωρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ελαφόνησος

Φωτιά στην Λεύκη Καστοριάς

24Media Network