Πανούσης: Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του

Πανούσης: Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του
Φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση

Κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης, μετά τη συνέντευξη του για τις καταγγελίες του περί σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης με “τρομοκράτες”.

Ο Γ. Πανούσης συνοδευόμενος με τον πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Αλεξανδρή, παρέμεινε στον Άρειο Πάγο για λίγη ώρα καταθέτοντας σχετικά έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρούσης κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων, που είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα στοιχεία που κατέθεσε περιλαμβάνονται και από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου δήλωσε:

“Το σύνολο των στοιχείων  το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Η άποψη μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.  Αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης”

Δείτε τη δήλωση του μετά την κατάθεση στον Εισαγγελέα, αλλά και την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης επί του θέματος:

Να θυμίσουμε πως ο Γ. Πανούσης είχε αναφερθεί σε στελέχη της κυβέρνησης και τις σχέσεις τους με “τρομοκράτες”, ενώ είχε κάνει λόγο και για εκβιασμούς και απειλές κατά της ζωής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη του ανέφερε:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα