Παντελίδης: Είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας

Παντελίδης: Είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας

Ο τραγουδιστής και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Λαϊκό προσκύνημα στο σημείο του δυστυχήματος

Θα είναι μεγάλη χρονικά η διαδικασία πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητο και η προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, όπως ανέφερε στο News247, αξιωματικός της Τροχαίας.

Panorama Press

Η αίσθηση που μέχρι τώρα έχουν οι Αρχές είναι πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν εισέλθει στην μοιραία στροφή, στην έξοδο από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα προς τη Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα. Ακριβή εικόνα μέχρι τώρα για τα χιλιόμετρα που είχαν αναπτυχθεί δεν έχουν ακόμα στην Τροχαία, αλλά έχουν μία βεβαιότητα του εύρους της ταχύτητας, η οποία ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε όπως όλα δείχνουν να κρατήσει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή.

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί σε ιδιωτική μάντρα στην Γλυφάδα κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής και θα εξεταστεί από ειδικούς πραγματογνώμονες της Τροχαίας, ενώ όταν ολοκληρώσουν εκείνο το έργο τους, το όχημα θα εξεταστεί και από πραγματογνώμονα στον οποίο ανέθεσε την μελέτη η οικογένεια του τραγουδιστή.

Ήδη από σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες αυτοψίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο κυριολεκτικά θα γδυθεί για να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπήρξε και κάποια τεχνική ή μηχανική αστοχία από πλευράς του αυτοκινήτου και γι αυτό θα ζητηθεί και η βοήθεια της αντιπροσωπείας, με στόχο είτε να συμπεριληφθεί είτε να απορριφθεί τυχόν μηχανική βλάβη του οχήματος.

Σήμερα θα διενεργηθεί και η νεκροψία-νεκροτομή του Παντελή Παντελίδη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ενώ θα ληφθούν δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικό και ιστολογικό έλεγχο, από τα οποία θα διαπιστωθεί ή όχι η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών από τον οδηγό, τα αποτελέσματα όμως αυτών των εργαστηριακών ελέγχων θα αργήσουν πολύ, όπως συνηθίζεται άλλωστε και πιθανόν να φτάσουν από μερικές εβδομάδες έως και στον έναν μήνα από τώρα, για να γίνουν γνωστά.

Η εικόνα για την χρήση ή μη χρήση ζωνών ασφαλείας από τα θύματα είναι κάπως συγκεχυμένη ακόμα… εξαιτίας των διφορούμενων μαρτυριών, ωστόσο εκεί που καταλήγουν οι άντρες της Τροχαίας, μέχρι στιγμής, είναι πως οδηγός και συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας και πως ήταν κουμπωμένες στις θέσεις τους, περασμένες πίσω από τις πλάτες τους.

Panorama Press

Συγκεχυμένη είναι η εικόνα και για την μικρότερη επιβάτη που καθόταν στα πίσω καθίσματα, με τους αξιωματικούς της Τροχαίας να πιστεύουν πως ίσως ούτε εκείνη να φορούσε ζώνη, παρά ορισμένες μαρτυρίες περί του αντιθέτου. Ακόμα και γι αυτό θα περάσουν ημέρες και καταθέσεις επί καταθέσεων για να καταλήξει η Τροχαία σε ένα οριστικό συμπέρασμα.

Μέχρι τώρα η Τροχαία έχει καταφέρει να πάρει μία πολύ σύντομη κατάθεση μόνο από την 21χρονη που καθόταν πίσω και χτύπησε λιγότερο και ήταν σε μερική θέση να καταθέσει έστω λίγα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που μπόρεσε να πει, καθώς εμφάνισε ασθενή μνήμη εξαιτίας του σοκ που βρίσκεται, και θα επανεξεταστεί αργότερα, είναι πως θυμάται τον τραγουδιστή να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του ακριβώς τη στιγμή που προσπάθησε να πάρει την στροφή και παρά τις προσπάθειές του να το επαναφέρει, το βαρύ όχημα ανετράπη και εξετράπη της πορείας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα