Παπαγγελόπουλος για ΜΜΕ: Η ύβρις υπήρξε τρομακτική. Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή

Συνέχιση της ακρόασης του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και ΔΙαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της ακρόασης του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και ΔΙαφάνειας της Βουλής, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Κατά επιχειρηματιών ΜΜΕ των προηγούμενων ετών στράφηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε ομιλία του για τη Διαφθορά

Ευθεία επίθεση κατά της επιχείρησης παραπληροφόρησης των προηγούμενων ετών, η οποία οδήγησε στην ηθική κατάπτωση και στην οικονομική κρίση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ημερίδα που πραγματοποιειπται με θέμα: «Επιχειρήσεις και Κοινωνία των Πολιτών: Καταπολεμώντας τη Διαφθορά για την προώθηση της Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης».

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε μεγάλη μερίδα του Τύπου που αν και "ο ρόλος του είναι να ελέγχει την εξουσία και να αποκαλύπτει σκάνδαλα και παρεκτροπές της, μετατράπηκε σε όργανο οικονομικών συμφερόντων". Όπως εξήγησε, τα μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό περιήλθαν τα προηγούμενα χρόνια στην ιδιοκτησία επιχειρηματιών οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για ιδιοτελείς σκοπούς. "Αρκετοί απ’ αυτούς, ευτυχώς όχι όλοι, χρησιμοποίησαν τον τύπο για να προάγουν τα συμφέροντά τους, να εξουδετερώσουν τους ανταγωνιστές τους, σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και να εκβιάσουν πολιτικούς προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα.

Με μεθόδους που προσιδιάζουν σε νταβατζήδες φόβισαν, εκμαύλισαν πρόσωπα και θεσμικά όργανα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πατρίδα και το λαό της .

ADVERTISING

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στην οικονομική κρίση.  Και τότε όμως αντί οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, επιχείρησαν να διαιωνίσουν το νταβατζιλίκι τους. Υπήρξε μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λεηλασία σε βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων" υποστήριξε.

Όπως επεσήμανε, "η ύβρις υπήρξε τρομακτική. Η κάθαρση θα είναι εντυπωσιακή" αναφέροντας πως ήδη "άλλοτε πανίσχυροι παράγοντες του φαύλου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, που απολάμβαναν πρωτόγνωρης και προκλητικής για ευνομούμενη Χώρα ασυλίας, ελέγχονται και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν".

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως αυτή είναι μόνο η αρχή, τονίζοντας ότι "η διαφθορά είναι βδέλλα που απομυζά τους υγιείς χυμούς της ελληνικής οικονομίας, είναι καρκίνος που τρώει τα υγιή κύτταρα και πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και την οικονομική πρόοδο".

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο και για την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη καθώς "κανένας λαός δεν προόδευσε εάν δεν συμμετείχαν όλοι στην κοινή προσπάθεια και στα ωφελήματα της προόδου και της ανάπτυξης. Πρόοδος χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει". Ευχήθηκε δε "το τέλος της δοκιμασίας που περνάει η Χώρα μας να συνδυαστεί με με μία ηθική ανάταση που θα αποτελέσει ανάχωμα στα λύματα της διαφθοράς και της διαπλοκής, θα εξασφαλίσει ανθρωπιά και αλληλεγγύη στις σχέσεις μας, και θα δώσει όραμα και ελπίδα για το μέλλον".

SHARE:

24Media Network