Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η κάτω διάβαση στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η κάτω διάβαση στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης
Ο Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Σήμερα έγινε η τελετή του έργου «Κατασκευή Κάτω Διάβασης Σιδηροδρομικών Γραμμών της οδού Αγ. Παρασκευής –Ν. Μενεμένη Θεσσαλονίκης».

Ενα έργο που αναβαθμίζει τη Μενεμένη, τους Αμπελοκήπους και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, «αυτό είναι ένα έργο που η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2012. Δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν η τελευταία φουρνιά έργων που δημοπρατήθηκαν το Δεκέμβρη του 14 και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, κατατέθηκαν οι προσφορές, τον Φεβρουάριο του 2015. Δυστυχώς οι πόροι δεν είχαν εξασφαλιστεί. Ούτε ένα ευρώ. Ήταν μηδενικές οι δεσμεύσεις που υπήρχαν. Οι πόροι διασφαλίστηκαν -και αυτά είναι αδιαμφισβήτητα-, μπορεί ο δημοσιογραφικός κόσμος να ανατρέξει στις εγκρίσεις, -είναι ευτυχώς στη Διαύγεια αναρτημένες-, το 2017 που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Το 2016 υπεγράφη η σύμβαση και όπως γίνεται όταν κινούμαστε για τα έργα υποδομών στη λογική του παλαιοκομματισμού, έτσι και αυτό το έργο, δεν είχε σωστές μελέτες. Τον Ιούλιο του 2016 υποβλήθηκε νέος φάκελος για να διορθώσει τις μελέτες όσον αφορά την κάτω διάβαση πεζών αλλά και το κομμάτι του οδικού δικτύου της κάτω διάβασης του δρόμου. Έκανε 6 μήνες να εγκριθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επομένως,  το έργο παραδίδεται σήμερα. Παραλήφθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ προς χρήση στις 31 Οκτωβρίου, άρα να ζητήσουμε ένα συγνώμη για την καθυστέρηση μίας εβδομάδας και… 12 λεπτών που έκανα εγώ να έρθω, αντί στις 11:00, για την «καθυστέρηση» παράδοσης.»

Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων  Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, του έδωσε έναν φάκελο για μία πεζογέφυρα που χρήζει αντικατάστασης. «Είναι 70 χρόνια γέφυρα αυτή που μου έδωσε. Είναι πεζογέφυρα και είναι δέσμευσή μας ότι θα υλοποιηθεί. Στους Αμπελόκηπους, από ότι με ενημέρωσε ο Δήμαρχος  στους Αμπελόκηπους, είναι σε κακή κατάσταση, από κάτω διέρχονται, οδεύουν επτά  σιδηροδρομικές γραμμές.  Πρέπει να γίνει μία σύγχρονη πεζογέφυρα με αναβατόρια, ανελκυστήρες, για να μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου να διέρχονται.  Με την ευκαιρία να πούμε ότι ξεκινάνε σύντομα οι εργασίες από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για το πάρκο και σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα,  θα προχωρήσουμε για το μουσείο ολοκαυτώματος. Το πιο σημαντικό όμως για την ευρύτερη περιοχή και για τα σιδηροδρομικά,  είναι η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Ειδομένη. Έτσι, είναι πάρα,  πάρα πολύ σημαντικό αυτό,» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα