Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ το νεογνό που βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε είσοδο πολυκατοικίας

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ το νεογνό που βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε είσοδο πολυκατοικίας
Οι άνθρωποι που βρήκαν το νεογνό

Το κοριτσάκι διεκομίσθη στο νοσοκομείο με υποθερμία και παραμένει νοσηλευμένο σε θερμοκοιτίδα για προληπτικούς λόγους. Στη μαιευτική κλινική παραμένει και η 24χρονη μητέρα.

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του νεογνού, που εντόπισαν κάτοικοι εγκαταλελειμμένο και τυλιγμένο σε κουβέρτα μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. Το κοριτσάκι διεκομίσθη στο νοσοκομείο με υποθερμία και παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους σε θερμοκοιτίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Όπως επισήμανε η διοικήτρια του νοσοκομείου στη μαιευτική κλινική του Ιπποκράτειου παραμένει για νοσηλεία και η εικοσιτετράχρονη μητέρα του παιδιού.

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησαν αυτόπτες μάρτυρες που βρήκαν το νεογέννητο βρέφος στην είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε: «Βρήκαμε το μωρό με το πλακούντα επάνω και μελανιασμένα τα χεράκια του, τυλιγμένο σε πετσέτα». Μια κυρία που τράβηξε φωτογραφίες από το περιστατικό δήλωσε: «Όλοι στην αρχή αναρωτιόμασταν αν το εγκαταλελειμμένο βρέφος ζει, ησυχάσαμε όταν το ακούσαμε να κλαίει». Η μητέρα του εγκαταλελειμμένου νεογέννητου ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και γέννησε με οδηγίες από το ίντερνετ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version