Παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις τους. Τι αναφέρει για την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Στη... σέντρα βγάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, καθώς έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η απόφασή του να προχωρήσει σε αναγκαστικές παραιτήσεις των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ,  Αθανάσιο Γιαννόπουλο, τον τέως αντιπρόεδρο Ιωάννη Γιαννάκη και το τέως μέλος του Δημήτριο Μπίτα. Συγκεκριμένα, το Δ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις  διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του  ο ελεγχόμενος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν την έκδοση των επίμαχων αποφάσεων με τις οποίες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, κλήθηκαν οι τρεις να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

SHARE:

24Media Network