Πάρτι κρατουμένων στις φυλακές με ζωντανή μετάδοση στο Facebook

Πάρτι κρατουμένων στις φυλακές με ζωντανή μετάδοση στο Facebook

Ένα βίντεο με κρατούμενους ελληνικών φυλακών να γλεντούν, να χορεύουν και να διασκεδάζουν με μετρητά, τηλεοράσεις, αλκοόλ και live μετάδοση του πάρτι στο Facebook, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τηλεοράσεις, μπουκάλια με αλκοόλ, μετρητά, κινητά τηλέφωνα και live μετάδοση στο Facebook από κρατούμενους που έκαναν πάρτι πίσω από τα κάγκελα, παρουσιάζει ένα βίντεο που μετέδωσε ο Alpha Tv στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ένας κρατούμενο να χορεύει ζεϊμπέκικο, με τους υπόλοιπους να τον χειροκροτούν και να απαθανατίζουν τις εικόνες με κινητά τηλέφωνα, τη στιγμή που το τραπέζι είναι γεμάτο με ποτά και χρήματα.

Πρώην κρατούμενος ρωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση που βλέπουμε στο βίντεο, με τον ίδιο να απαντά: “Αυτά γίνονται καθημερινά στον Κορυδαλλό. Εδώ μπαίνουν ναρκωτικά, δεν θα μπει αλκοόλ και κινητά;”.

Παράλληλα,ο Βασίλης Μπισμπίκης, Γ.Γ. Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δηλώνει σχετικά:“Έχουμε εδώ και καιρό περιγράψει την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ως fake news, εμάς ως συκοφάντες, άλλες φορές ως παράκεντρα και ως μικρή ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μάλιστα, με δελτίο τύπου μας που περιγράφουμε την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές , παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για διερεύνηση διασποράς ψευδών ειδήσεων Αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα είναι άραγε κι αυτά ψευδείς ειδήσεις;”.

Αναπόφευκτα, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές και κυρίως το πώς προμηθεύονται οι κρατούμενοι υψηλής τεχνολογίας τηλεοράσεις, κινητά και φιάλες με αλκοόλ.

Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξής: “Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η φράση εγκληματικής οργάνωσης, η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα, αλλά με όρους κράτους δικαίου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα