Πάσχα 2023: Με λαμπρότητα “η εορτή των εορτών” στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Πάσχα 2023: Με λαμπρότητα “η εορτή των εορτών” στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
Εκκλησία Alexandros Michailidis / SOOC

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Πάσχα και στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, όπου έψαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ την Ακολουθία της Αναστάσεως.

“Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η “εορτή των εορτών”, η Ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας”, όπως ενημερώνει η Μητρόπολη με σχετικό δελτίο Τύπου..

“Πλήθη πιστών προσήλθαν «αγαλλομένω ποδί» στον Μητροπολιτικό Ναό, και κρατώντας αναμμένες λαμπάδες από το ανέσπερο φως, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ναού για να ακούσουν τον νικητήριο παιάνα της Εκκλησίας μας, το «Χριστός Ανέστη», που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της δόξης του Θεού και τη νίκη της ζωής κατά του θανάτου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε την Ακολουθία της Αναστάσεως και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων της Νέας Ιωνίας.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε θερμές αναστάσιμες ευχές προς τους πιστούς, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής και της άφατης χαράς που πηγάζει από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Αναστάντος Χριστού.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα