Πάτρα: Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας – Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Πάτρα: Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας – Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών
Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα INTIME NEWS

Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Καρακούκη και Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Το κοινό στοιχείο στις εξετάσεις των κοριτσιών και η αιτία θανάτου.

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής παραδόθηκε σήμερα από τους ιατροδικαστές Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, το πόρισμά τους για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζορτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ενδελεχώς τα αίτια θανάτου τους που αποδίδονται σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα σε ασφυκτικό θάνατο και για τα δύο παιδιά.

Στο πόρισμα έχουν ενταχθεί και οι εξίσου ενδελεχείς εκθέσεις των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αντίστοιχα και όπως έχει προαναφερθεί από αυτά προκύπτει, ότι στην μεν τοξικολογική εξέταση δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή τοξικές ουσίες που προκάλεσαν θάνατο, στις ιστολογικές όμως προέκυψε πλήθος ευρημάτων που σε συνδυασμό με τα νεκροτομικά ευρήματα, οδήγησαν στην εξήγηση του βασανιστικού θανάτου που υπέστησαν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Πέρα από τα ευρήματα των ηπατικών αλλοιώσεων και του πνευμονικού οιδήματος και στα δύο παιδιά (Μαλένα και Ίριδα), στην Ίριδα που είχαν οι επιστήμονες και τον εγκέφαλο, εντόπισαν και αιμορραγικές διηθήσεις, επίσης συμβατές με υποξία.

Πάντως σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η υποξία από τυχόν παθολογικά αίτια, άρα εφόσον δεν προκλήθηκε από δηλητηρίαση, θεωρείται πως ο θάνατός τους ήταν ασφυκτικός.

Πρόσθετα, στο πανάκι υπήρχαν ευρήματα, όπως και κακώσεις στα χείλη και στο στόμα, που αποδεικνύουν ότι το βρέφος της οικογένειας, η μικρή Ίριδα, υπέστη απόφραξη των αεροφόρων οδών με αυτό, ενώ στην Μαλένα ενδεχομένως η ίδια πράξη έγινε με γυμνό χέρι, καθώς έφερε εκδορές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, σήμερα κατέθεσαν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα, θα ακολουθήσει η κατάθεση της αδελφής της μόλις κλειστεί σχετικό ραντεβού και αν οι εισαγγελείς θεωρήσουν ότι μετά και το πόρισμα είναι καλυμμένοι από την έως τώρα προανάκριση για να προχωρήσουν σε σχετικές διώξεις, η δικογραφία θα κλείσει εντός της εβδομάδος και θα παραδοθεί στους εισαγγελείς πιθανόν έως το τέλος της εβδομάδος για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η πρόσθετη άσκηση διώξεων και γι’ αυτές τις ανθρωποκτονίες προς την Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρείται από τώρα μάλλον δεδομένη και αναμένεται να κριθεί αν θα κατηγορηθούν και άλλα άτομα και με τι κατηγορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα