ΠΕΝΕΝ: Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα

Δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας
Δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προειδοποίησε για συνέχεια των κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές δεν εξετάσουν τα αιτήματά τους.

«Τα πλοία θα μείνουν δεμένα τη Δευτέρα στα λιμάνια αν η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές δεν αλλάξουν στάση. Πιθανή είναι και η συνέχεια των κινητοποιήσεων» διεμήνυσε ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

«Πρόθεσή μας -εξήγησε- είναι να γίνει η απεργία τη Δευτέρα, όπως έχει προγραμματιστεί. Οι εφοπλιστές τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς σε κερδοφορία αλλά οι συμβάσεις μας είναι παγωμένες. Εάν η απεργία συνεχιστεί υπόλογοι θα είναι η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές. Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι χρειάζονται λύσεις. Ζητάμε αυξήσεις 5%, υπάρχουν και άλλα αιτήματα».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής είναι αδιάλλακτη η στάση των εφοπλιστών. Πρότειναν αύξηση 1%, το θεωρούμε κοροϊδία. Εμείς από σήμερα προχωράμε και στην τυπική οργάνωση της απεργίας μας που πιστεύουμε ότι θα έχει 100% συμμετοχή».

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network