Περίεργη μανία στην Πάτρα. Οι φλεγόμενοι κάδοι, κόστισαν 45.000€

Περίεργη μανία στην Πάτρα. Οι φλεγόμενοι κάδοι, κόστισαν 45.000€

Άγνωστοι καίνε τους κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της Πάτρας. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καεί 220. Τι ανακοίνωσε ο δήμος

Οικονομική «αιμορραγία» προκαλεί στον δήμο Πατρέων, η δράση άγνωστων εμπρηστών, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο, τούς κάδους απορριμμάτων.

Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, έπειτα από εμπρησμό, 220 κάδοι απορριμμάτων, ενώ η οικονομική ζημιά, σύμφωνα με τον δήμο Πατρέων, είναι σημαντική και ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Οι εμπρησμοί, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ η δράση των άγνωστων εμπρηστών, προκαλεί δυσκολίες στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σχετικά με τη δράση των αγνώστων, ο δήμος ανακοίνωσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια καταστροφής, γνωρίζουμε όμως ότι το θέμα απασχολεί τους δημότες, την υπηρεσία καθαριότητας και την δημοτική αρχή», προσθέτοντας ότι πρέπει «να απασχολήσει και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, με περιπολίες που πραγματοποιούν αστυνομικοί της 'Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Πατρών. Οι άγνωστοι δρουν τις πρώτες πρωινές ώρες και βάζουν φωτιές σε κάδους, που βρίσκονται κυρίως σε συνοικίες της Πάτρας. Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, από τους φλεγόμενους κάδους.

Πάντως, τους τελευταίους μήνες, έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ανήλικοι, για εμπρησμούς κάδων και οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Όμως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι πράξεις των συλληφθέντων φαίνεται ότι έχουν βρει μιμητές, ενώ όπως εκτιμάται, οι έρευνες που πραγματοποιούνται, σύντομα θα έχουν αποτελέσματα.

SHARE:

24Media Network