Περιφέρεια Αττικής: “Σκουπίδια” η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους – Εικόνες εγκατάλειψης

Περιφέρεια Αττικής: “Σκουπίδια” η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους – Εικόνες εγκατάλειψης
Εικόνες ντροπής έξω από κτίριο της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Μουτάφης / Facebook

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκε χώρος της περιφέρειας Αττικής, με μέρος της βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας να βρίσκεται παρατημένο. Για "κατάντια της διοίκησης Πατούλη" κάνει λόγο η Ρένα Δούρου. Τι απαντά η Περιφέρεια.

Εικόνες ντροπής αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Μουτάφη σε χώρο της Περιφέρειας Αττικής όπου συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Μπορεί η Ελλάδα να ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες των δύο χωρών -με τον γειτονικό λαό να εκφράζει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του– ωστόσο οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν κανέναν.

Όπως φαίνεται, μέρος της βοήθειας του κόσμου που έσπευσε να συνδράμει με ό,τι μπορούσε ο καθένας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έξω από το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής.

Εντύπωση και ερωτήματα, δε, προκαλεί το γεγονός ότι, εκτός από ρούχα, στις κούτες που βρίσκονται εκτός του κτιρίου περιλαμβάνονται βρεφικές πάνες και γάλατα μακράς διάρκειας.

“Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας” γράφει στην ανάρτησή του ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Γιώργος Μουτάφης, παραθέτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σημειώνεται πως, από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωνε με ανάρτησή της στα social media το Σάββατο (18/2) για 50 οχήματά της που ξεκινούν σήμερα, Κυριακή, από το ΣΕΦ προς αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Δούρου: Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη

Για “κατάντια” της διοίκησης του Γιώργου Πατούλη κάνει λόγο η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ανάρτησή της στα social media.

Η ίδια διερωτάται, μεταξύ άλλων, “πού είναι η υποδομή, η φροντίδα και η οργάνωση” για να επισημάνει πως οι εικόνες αυτές είναιαδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα”.

“Ήταν φθαρμένα τα ρούχα, θα πήγαιναν για ανακύκλωση” λέει η Περιφέρεια

Με ανάρτησή της το απόγευμα της Κυριακής μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, η Περιφέρεια Αττικής επιτέθηκε στη Ρένα Δούρου, ενώ αιτιολόγησε τις εικόνες κάνοντας λόγο για “φθαρμένα ρούχα” τα οποία “δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα