Περιπέτεια στη θάλασσα μεταξύ Οθωνών και Κέρκυρας. Λέμβος με 4 επιβάτες έπλεε ακυβέρνητη επί 2 ημέρες

Η Π.Α συμμετείχε στην άσκηση "SQUALO 2009" από 28 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2009, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Η "SQUALO 2009" είναι άσκηση Έρευνας - Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τεχνικής Συμφωνίας SARMEDOCC (SAR MEDiterraneo OCCidentale) που έχει υπογραφεί από τις Γαλλία, Ιταλία, και Ισπανία και προβλέπει τη συνεργασία στη διεξαγωγή ασκήσεων SAR τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, με σκοπό την εκπαίδευση των πληρωμάτων από κοινού. (EUROKINISSI // ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ)
Η Π.Α συμμετείχε στην άσκηση "SQUALO 2009" από 28 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2009, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Η "SQUALO 2009" είναι άσκηση Έρευνας - Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τεχνικής Συμφωνίας SARMEDOCC (SAR MEDiterraneo OCCidentale) που έχει υπογραφεί από τις Γαλλία, Ιταλία, και Ισπανία και προβλέπει τη συνεργασία στη διεξαγωγή ασκήσεων SAR τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, με σκοπό την εκπαίδευση των πληρωμάτων από κοινού. (EUROKINISSI // ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) EUROKINISSI

Σώους και αβλαβείς εντόπισε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας τους τέσσερις επιβαίνοντες λέμβου που αγνοείτο από την Παρασκευή

Σώους και αβλαβείς εντόπισε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας τους τέσσερις επιβαίνοντες και την ακυβέρνητη λέμβο τους, που αγνοείτο από την Παρασκευή το απόγευμα, περίπου 16 ναυτικά μίλια βόρεια των Οθωνών.

Αναλυτικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε ότι αγνοείτο η λέμβος «ΒΙΟΛΕΤΑ» με τέσσερις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή τριών πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, πέντε περιπολικών οχημάτων, αεροπλάνου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και 30 παραπλέοντων και πέντε αλιευτικών σκαφών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της Κέρκυρας.

Μετά από ώρες αναζήτησης, το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια βόρεια των Οθωνών, όπου έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κέρκυρας, όπου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network