Πέθανε η Βέτα Μπετίνη

Πέθανε η Βέτα Μπετίνη

Την είδηση του θανάτου της έδωσε στο facebook η κόρη της Λιάνα Καραγιαννίδου. "Η μανούλα μου έφυγε για το δικό της ταξίδι. Μοναδική της αποσκευή, η αγάπη μας"

Ηθοποιός, στιχουργός και κειμενογράφος, η Βέτα Μπετίνη έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80, αλλά και τη συμμετοχή της σε δημοφιλείς σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση. Η Βέτα Μπετίνη ασχολούνταν και με τη συγγραφή, ενώ ήταν η στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών.

Τη δεκαετία του ’80 γνώρισε τον Σωτήρη Μουστάκα και μαζί του γύρισε πολλές ταινίες, ενώ εμφανίστηκε στην τηλεόραση και το θέατρο. Έχει εμφανιστεί φυσικά και σε εκπομπές μαζί με τον Στάθη Ψάλτη. «Στάθη, είσαι πολύ ντόμπρο παιδί», έλεγε γεμάτη έρωτα η Βέτα Μπετίνη στον Στάθη Ψάλτη. Η ταινία «Καμικάζι αγάπη μου», ήταν από τις πιο επιτυχημένες της δεκαετίας του 80, όπου ο Ψάλτης υποδυόταν έναν νέο της εποχής που ονειρευόταν να αγοράσει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

 

Αφεντικό του ήταν η Χριστίνα Λιβανού (Βέτα Μπετίνη), η οποία τον ερωτεύτηκε παράφορα και τον διεκδικούσε επίμονα. Εκείνος, στην προσπάθεια του να την αποφύγει βρισκόταν μονίμως σε μπελάδες. Μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας ήταν όταν η Μπετίνη κυνηγούσε μανιωδώς τον Ψάλτη για τον ρίξει στο κρεβάτι….

Η στιχουργός του ‘Μη γυρίσεις’

Η μεγάλη επιτυχία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα έχει την υπογραφή της Βέτας Μπετίνη και του Τάκη Μπουρμά. Η ηθοποιός αποκάλυψε πριν από δύο χρόνια τι ακριβώς συνέβη με τα δικαιώματα του τραγουδιού «Μη γυρίσεις» και τους αδελφούς Κατσιμίχα που ερμήνευσαν το τραγούδι που έγινε επιτυχία, τους στίχους του οποίου έγραψε η ίδια. “Ο Μπουρμάς είχε γράψει το τραγούδι και το είχε τραγουδήσει η Κλεοπάτρα demo. Ήταν φίλη με τον Χάρη και το ακούει και τρελαίνεται. Κι έκανε και το άλλο: άλλαξε δύο λέξεις μέσα στο τραγούδι. Αυτό ήταν που με τσάντισε πιο πολύ. Αλλιώς χέστ… εγώ αν θα μπει το όνομα μου στο βίντεοκλιπ. Και πήρε το μισό στίχο στα δικαιώματα”. δήλωνε τότε.

Η Βέτα Μπετίνη έχει υπογράψει και άλλα τραγούδια όπως το “Βιάστηκα”, “Μη ζητάς ευθύνες”, “Στη Βικτώρια” και το “Θα σ’ αγαπώ για πάρτη μου” που ερμήνευσε ο Μανώλης Λιδάκης. ΤΟ 2014, έγραψε τους στίχους του τραγουδιού “Έκοψα λίγο τα μαλλιά μου”, το οποίο και ερμήνευε η Άννα Μπουρμά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα